Izložba modne ostavštine Grace Kelly

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba "Grace Kelly: Ikona stila" kojom se slavi bezvremenska elegancija princeze Grace otvorena je Londonu u muzeju Victoria & Albert.



Grace Kelly, princeza od Monaca, još za života je, sasvim opravdano, bila slavljena kao modna ikona, a njezin slavni stil i danas je inspiracija mnogima.



Njezin ugladeni, besprijekorno elegantni stil obilježio je pedesete, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeca, a neki od njezinih kljucnih modela iz prebogate ostavštine mogu se od jucer vidjeti u londonskom muzeju Victoria and Albert. Kelly je tragicno preminula u automobilskoj nesreci nekoliko dana prije 53. rodendana.



Izložba je podijeljena na tri dijela: Glumica, Nevjesta i Princeza, koji vjerno ocrtavaju životni put i tri najznacajnije faze u životu Grace Kelly. Kroz brojne modele odjece koju je nosila, prikazana je vješta stilska transformacija od americke glumice do pripadnice jedne od najstarijih plemickih obitelji u Europi.



Najraskošniji dio izložbe onaj je koji prati dane kada je Grace Kelly živjela u ulozi svog života - Njeno Velicanstvo Princeza od Monaka. Haljine i kostimi za svaku prigodu dokazuju da je Grace bila potpuno svjesna svoje nove uloge i važnosti svakog detalja koji ce predstavljati ne samo nju nego i njezinu kneževinu. Za princezu - samo najbolje.

Ni jedan ljubitelj mode nece ostati ravnodušan na velicanstvenu haljinu "Mondrian" koju je dizajnirao sam Yves Saint Laurent, dvodijelne kostime Coco Chanel i kostime Balenciaga. Tu je i nakit Van Cleef & Arpels koji je sponzor izložbe - velicanstvene tijare, naušnice i broševi.


Podijeli: Facebook Twiter