Izložba mladih likovnjaka i dizajnera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom Multimedijalnom centru Luka otvorena je godišnja izložba radova ucenika pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna. Predstavili su se svi odjeli škole, a svecanom otvorenju prethodila je modna revija kojom su ucenici tekstilnog odjela predstavili svoje kreacije.

Ove je godine, za razliku od prethodnih, izložba više utemeljena na tradicionalnom pristupu tehnikama likovnih umjetnosti i osnovnom likovnom izricaju nego na eksperimentu.



- Temelj svakog rada je poznavanje alata kojim se služimo u dolasku do cilja, kao što se i umjetnost svakog doba temelji na tehnologiji svoga doba. Upravo na tom spoju "starih" tehnika i poznavanju novih temeljimo našu naobrazbu, da bismo bili sigurni da se necemo izgubiti u navali novih alata koji cesto danas u rukama nestrucnjaka postaju cilj, a ne sredstvo, rekao je ravnatelj škole Davor Kliman.

U školi djeluju graficki, kiparski, tekstilni i slikarski odjel, a ucenici svih tih odjela predstavili su se vrlo maštovitim uradcima, kao presjek cjelogodišnjeg ucenja i stvaranja. Bilo je tu pojedinacnih i skupnih radova pa i vrlo originalno osmišljenih kreacija buducih umjetnika.

Izložba ostaje otvorena do kraja travnja.


Podijeli: Facebook Twiter