Izložba Mirande Legović "Vrli novi svijet" u Brtonigli

S izložbe "Divni novi svijet" Mirande Legović
S izložbe "Divni novi svijet" Mirande Legović

Memorijalna galerija "Aleksandar Rukavina" Brtonigla u okviru programa "Mjesec fotografije u galeriji 'Aleksandar Rukavina'" predstavlja izložbu Mirande Legović "Vrli novi svijet" koja će biti otvorena u petak u 19 sati.

"Vrijeme u kojem živimo Miranda Legović komentira nizom fotografskih radova. U realnom okruženju ona zapaža i bilježi, često obične, dokumentarističke sekvence, scene koje prepoznajemo. Tu nalazimo urbane motive, pejzaže, svakodnevnicu, detalje interijera, portrete ljudi ili životinja. Ove svjetlosne bilješke su kasnije spojene u cjelinu i, paralelnim slalomom, ponuđene na ogled. Suvremeni pristup oblikovanju i prezentaciji dozvoljava strategiju kombinacija, varijacija, poigravanja s artefaktima. Tako i ova izložba biva sastavljena od različitih ali znakovitih bilješki", kaže kustos izložbe Eugen Borkovsky.

Miranda Legović rođena je 1961. godine u Čakovcu. Fotografski odjel Škole primijenjene umjetnosti u Zagrebu, završila je 1981. Od tada se profesionalno bavi fotografijom. Sudjelovala je u brojnim kolektivnim izložbama, likovnima projektima i žiriranim izložbama. Pokrenula je, osmislila i realizirala tradicionalnu međunarodna manifestaciju Foto ex tempore u Novigradu. Voditeljica je galerijskog programa Zajednice Talijana Novigrad. Pokretač i predsjednica Udruge fotografa Istre i voditeljica niza edukacijskih programa u domeni fotografije. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter