Izložba Ivice Ovničevića povodom Dana policije


Iznimno je brojna publika prisustvovala u petak navečer otvorenju izložbe Ivica Ovničevića, zaposlenika u Ministarstvu unutarnjih poslova, u Domu hrvatskih branitelja. Izložba je otvorena u povodu Dana policije, a riječ je o autoru koji je do sada imao veliki broj samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Kako je rekao Anđelo Cvjetković, tajnik Udruženja likovnih i književnih stvaratelja (ULIKS) pri kojemu Ovničević djeluje, "riječ je o iznimnom autoru, plodnom i vrlo kreativnom, koji majstorski stvara radove u brojnim tehnikama. Autor prilazi umjetničkom djelu velikom preciznošću, te prenosi zamišljeni ili doživljeni motiv, sa svim igrama sijena i svjetla u koje uključuje bogati kolorit prirodnog ambijenta".

Roberta Weissman Nagy, koja je napisala tekst za popratni katalog, naglasila je da je Ovničević majstorski savladao tehniku akvarela, gvaša, akrila i pastela, te da se na trenutke čini kao da njegove barke izlaze iz slika.

"Ivica je uporan i hrabar autor u radu i istraživanju likovnih tehnika, očigledno i vrijedan, i sasvim sam sigurna, predstavit će nam novu seriju radova uskoro, koristeći se suvremenim hiperrealizmom", kazala je Weissman Nagy.

Izloženo je 20 radova koji će se moći razgledati do kraja mjeseca, a nastali su pretežito u tehnikama ulja, akrilika i gvaša.

Popratni program obogatili su brojni glazbenici te foklorni sastavi. Otvorenju su prisustvovali čelni ljudi pulske Policijske uprave te brojni drugi uzvanici. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter