Izložba "Istra, lav i orao" do kraja siječnja

Do danas je izložbu 'Istra, lav i orao' razgledalo gotovo 7.000 posjetitelja (M. ANGELINI)
Do danas je izložbu 'Istra, lav i orao' razgledalo gotovo 7.000 posjetitelja (M. ANGELINI)

Izložba "Istra, lav i orao", koja je otvorena od 2. srpnja u pulskim Svetim srcima, ostat će otvorena za sve posjetitelje i publiku do 31. siječnja 2016. godine.

Ovaj projekt Arheološkog muzeja Istre i suradnika realiziran je kao izložba na tri jezika (hrvatskom, engleskom i talijanskom) i postavljena je u jednom od najljepših galerijskih prostora u Hrvatskoj koji je poznat po brojnim uspješnim i nagrađivanim izložbama, među kojima posebno treba istaknuti "Pula – rađanje grada", "Ki sit ki lačan", "Numen", "Hrvatski Apoksiomen", "Histri u Istri" i "XYZT".

Izložba "Istra, lav i orao" je postavljena na znanstveno-popularni način, uz rekonstrukcije i moderna tehnološka pomagala kao što su 3D rekonstrukcije, hologramske projekcije, multimedijalni vodič. Izrađena je i elektronska radna bilježnica. Razne se aktivnosti održavaju u istom prostoru ne bi li se animirala i okupila publika željna doživljaja iz razdoblja od 14. do 18. stoljeća na našim prostorima.

Izložba je također prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, a prati je i znanstvena publikacija na tri jezika te popularni katalozi na četiri jezika.

Do danas je izložbu "Istra, lav i orao" razgledalo gotovo 7.000 posjetitelja. Veliki interes izložba postiže kod mlađih posjetitelja osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Upravo je i to još jedan razlog zašto se odlučilo produljiti vrijeme trajanja izložbe u nadi da će svi zainteresirani, organizirano sa školama ili u privatnom aranžmanu, pogledati ovu interesantnu izložbu. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter