Izložba Igora Hofbauera i promocija albuma grupe Urar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu 20.30 sati, u pulskoj galeriji HUIU u Zagrebačkoj 27 bit će otvorena izložba Igora Hofbauera te će biti održano predstavljanje njegovog stripa "Mister Morgen" uz promociju neobjavljenog albuma pulskog trija Urar.

Strip-crtač i ilustrator Igor Hofbauer širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima i programskim knjižicama koje je ilustrirao za klub Močvara. Pored toga, ilustrirao je brojne omote i plakate, kako za domaće Pips, Chips & Videoclips, TBF i druge, tako i za strane bendove poput Blurt, Metz, Figli Di Madre Ignota te Jon Spencerove Heavy Trash… Hofbauer potpisuje i omot novog albuma poznatog kanadskog benda Billy Talent pod nazivom "Afraid of Heights". Uz mnogobrojne izložbe širom svijeta, njegovi radovi su objavljeni u bibliji rock plakata - knjizi "Art of Modern Rock: The Poster Explosion" Paul Grushkina i Dennisa Kinga, a stripovi su mu objavljivani u mnogobrojnim europskim i svjetskim časopisima i publikacijama. Autor je i brojnih grafičkih rješenja za naslovnice knjiga te ilustracija za časopise i novinska izdanja, među kojima se ističe recentna suradnja s francuskim dnevnikom Le Monde.

"Mister Morgen" je kompilacija trinaest priča za što su kao inspiracija poslužile su crtice iz autorovog života u Novom Zagrebu, Novom Beogradu i ljubljanskoj Šiški. U pričama se isprepliću sudbine raznih likova uronjenih u gradske okoliše, a naslov stripa, "Mister Morgen", inspiriran je poznatim evergreenom Ive Robića.

Pulski trio Urar osebujan je i jedinstven trio koji miješajući razne glazbene stilove svojom karizmom i jednostavnošću upotpunjuje rupu u alternativnoj glazbenoj sceni. Trio čine bubnjar Emil Rojnić, Aida Dražić svira bariton saksofon, a Dejan Gotal svira gitaru i pjeva.

Izložba je otvorena do 23. prosinca svakim radnim danom od 10 do 12 i od 18 do 20 sati. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter