Izložba "Hrvatska novinska fotografija 2008."

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Putujuca izložba "Hrvatska novinska fotografija" koja predstavlja 115 najboljih fotoreporterskih radova iz protekle godine, odnosno fotografije profesionalnih fotoreportera iz cijele Hrvatske, bit ce otvorena 4. lipnja u Centru vizualnih umjetnosti Batana s pocetkom u 20 sati. Rijec je o projektu Zbora fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva.
Ove godine pobjednike i 100 najboljih radova odabrao je medunarodni žiri koji su cinili Zijah Gafic (Getty Images), Wade Goddard (voditelj galerije War Photo Limited) i Bela Szandelsky (Associated Press). Cilj je projekta prezentacija najboljih radova hrvatske fotoreporterske struke, njihova promocija i dokumentacija te upoznavanje javnosti s njihovim opsegom i kvalitetom.
Duško Marušic iz Vecernjeg lista pobjednik je u kategoriji "Dogadaj", Božo Vukicevic iz Otvorenog mora u kategoriji "Svakodnevni život" (nagrada "Pavao Cajzek"), Željko Lukunic iz 24 sata u kategoriji "Reportaža/Kolekcija", a Matko Stankovic iz Glorije dvostruki je dobitnik u kategorijama "Portret, kultura i umjetnost" (nagrada "Ivan Fabijan") te "Sport". Za fotografiju godine izabrana je ona na kojoj je predsjednik Stjepan Mesic, autora Bože Vukicevica, nastala tijekom predsjednikova godišnjeg odmora na Hvaru. Izložba ostaje otvorena do 28. lipnja.


Podijeli: Facebook Twiter