Izložba fotografija Zoltana Nagyja "Tanac" u Galižani

Zoltan Nagy pored svojih radova u Galižani (Franko FRGAČIĆ)
Zoltan Nagy pored svojih radova u Galižani (Franko FRGAČIĆ)

U sklopu Gallarta vodnjanskog kulturnog ljeta, u galižanskoj crkvi sv. Justa otvorena je fotografska izložba pulskog autra Zoltana Nagya naziva "Tanac". Autor se predstavio serijom monokromne fotografije tematski nastale na otvorenju prve večeri Gallarta te predstavljaju specifičnost i ljepotu lokalnog folklora. Nagy se predstavio s osam kadrova galižanskog folklora te malim intimnim portretima, detaljima bogate tradicionalne nošnje i osobnostima malih plesača.

Bitno različita u sadržaju, ova izložba za poveznicu s dosadašnjim radom autora ističe pokret tijela malih plesača, naglašava stanke u tim pokretima, povezujući njihovu preplašenost od nastupa pred publikom s važnosti koju osjećaju upravo kroz ritualne plesne pokrete.

Zoltan Nagy je umjetnički fotograf, inženjer grafike i dizajna, stručnjak DTP-a i upravljanja bojama. Rođen 1979. godine u Zagrebu. Živi i radi u Puli. Fotografijom se intenzivnije bavi od 2005. godine. Izlaže skupno i samostalno od 2006. godine i iza sebe ima šest samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi. Osvojio nekoliko nagrada na fotografskim i likovnim natječajima. Fotografski rad mu je zaokupljen promišljanjem, kritikom i analizom ljudskosti, emocija i otuđenosti, iz potrebe komentiranja globalne suvremene konzumentske stvarnosti, površnosti i laži. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter