Izložba fotografija Renca Kosinožića u Makini

Organizatorima izložbe i pulskoj publici zahvalila se Rencova kći
Organizatorima izložbe i pulskoj publici zahvalila se Rencova kći

Nakon što je u srijedu u Poreču prvo predstavljena reprezentativna monografija "Istra" sa 113 fotografija Renca Kosinožića nastalih u razdoblju od 1982. do njegove smrti 2009. godine, sinoć je u pulskoj galeriji Makina otvorena mini retrospektiva Rencovih radova. Pored njegovih umjetničkih, zavičajnih, portretnih, putopisnih i sportskih fotografija (bio je i službeni fotograf hrvatske skijaške reprezentacije), Renco je na ovoj izložbi familijarnim fotografijama i predmetima iz privatnog arhiva prikazan ne samo kao fotograf već i kao obiteljski čovjek.

Prilikom otvorenja voditelj Makine Hassan Abdelghani brojne Rencove prijatelje i poštovatelje podsjetio da je Kosinožić svoju posljednju izložbu fotografija s motociklističkog putovanja po Južnoj Americi postavio upravo u ovoj pulskoj galeriji u ljeto 2009. godine.

- Renco je bio velik fotograf i velik čovjek, istaknula je Jerica Ziherl, povjesničarka umjetnosti i autorica jednog od uvodnih tekstova u monografiji "Istra".

U ime nakladnika fotomonografije "Istra", Vladimir Torbica, pročelnik županijskog Odjela za kulturu, zahvalio se svima koji su radili na njenoj izradi, od autora uvodnih tekstova Daniela Načinovića i Jerice Ziherl do Fabrike i Sonde koji su je grafički oblikovali. Na koncu se i organizatorima izložbe i pulskoj publici zahvalila Rencova kći. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter