Izložba Formata: Veliko u malom - malo u velikom

Veliko i malo u srednjem formatu (M. ANGELINI)
Veliko i malo u srednjem formatu (M. ANGELINI)

Dojmljivom tehničkom i estetskom izvedbom, ne bez autorskog pečata u rasponu od duhovitog trika do metafizičkog i poetskog pogleda, članovi pulske udruge ljubitelja fotografije Format u srijedu su na skupnoj godišnjoj izložbi pod nazivom "Veliko i malo u srednjem formatu" predstavili u Dnevnom boravku Rojca svoje najbolje fotografije nastale u ovoj godini.

Šesnaest je autora, svaki s po jednim parom fotografija istog formata, ali različitih dimenzija (75x75 cm i 15x15 cm), pokušalo predočiti svoje shvaćanje pojmova veliko i malo, kao i svoj pristup pojmu suprotnosti i složenosti vizualne informacije.

- Svaki autor predstavio se velikom i malom fotografijom. Pokušajte ih promatrati zajedno; probajte odgonetnuti priču i zabavite se, rekao je otvarajući izložbu dopredsjednik udruge Format Franko Frgačić. Mora li se semantički važna informacija naglasiti veličinom fotografije ili će se akcent postići nezavisno od veličine; je li presudna veličina formata u kojem se nešto prikazuje ili je važnija bit prikazanog; koncentriramo li se na sintaksu ili semantiku u komunikaciji vizualnog, promišljanja su kojima su se vodili autori u ilustraciji zadane konceptualne teme.

Uz brojne posjetitelje, i ovaj je put ova tradicionalna izložba odisala nepretencioznošću i gotovo obiteljskom atmosferom. Fotografije su izložili Richard Peršić, Marino Raunić, Đulijano Belić, Snježana Bratanović, Manuel Angelini, Stojanka Čirić, Franko Frgačić, Nevija Sladić, Vladimiro Gagliardi, Iva Žufić, Anton Vitković, Željko Cenjin, Mirjana Baćac, Nevio Doz, Milan Bičić i Danijel Išić. (Z. ANGELESKI; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter