Izložba Davora Vukovića u Dnevnom boravku Rojca

Plakat za izložbu "Vlastita"
Plakat za izložbu "Vlastita"

U petak u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba mladog pulskog umjetnika Davora Vukovića pod nazivom "Vlastita". Izložba je prva je iz ciklusa PMA – pulski mladi autori kojeg pokreće Dnevni boravak.

PMA je anagram slogana grupe Bad Brains - positive mental attitude. Kroz ciklus PMA Dnevni boravak promovirat će mlade pulske autore koji još nemaju iskustva kakve diktiraju sustavi i kodovi umjetničke scene poput galerijske djelatnosti, suradnja s kustosima, diskusije i sl. Umjetnici uključeni u projekt surađuju s mladim povjesničarima umjetnosti i kustosima, glazbenicima, dizajnerima te tako zajednički realiziraju samostalne i grupne izložbe.

Fotografije Davora Vukovića prati poetska proza Nives Galić o različitim intimnim stanjima svijesti i njihovim kolebanjima. Žena je subjekt i pokretačka sila, a ne tek izvještačena norma i forma, ne tek semantički prazan prostor na koji se projiciraju tuđe potrebe, predrasude, očekivanja. Davor i Nives (svatko na svoj način) govore o ženama kakve jesu i kakve su oduvijek bile – vlastite. Nakon otvorenja slijedi after party uz Bukanoise DJ kolektiv. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter