Izložba "ArMOR" Ive Kostrenčić u galeriji Luka

Od crteža do odjeće - kolekcija "ArMOR" Ive Kostrenčić (B. VINCEK)
Od crteža do odjeće - kolekcija "ArMOR" Ive Kostrenčić (B. VINCEK)

Izložba naziva "ArMOR" dizajnerice Ive Kostrenčić otvorena je sinoć u pulskoj galeriji Luka. Radi se zapravo o izložbi kolekcije odjeće koja je jedan dio galerije Luka pretvorio u modni "showroom". Odjeća koju je Kostrenčić dizajnirala kombinacija je klasične, linijski oštre strukture uniforme te nenametljive ženstvenosti.

"Kolekcija ArMOR nastaje kao sinteza iskustva, stečenog znanja, doživljaja mjesta i emotivnih stanja, koje je Iva Kostrenčić proživjela u protekloj godini i koji su utjecali na odabir estetike u kojoj traži utjehu, sigurnost i inspiraciju. Kolekcija je susret dviju različitih, vrlo striktnih struktura - vojne uniforme i klasičnog odijela koje prožima ženstvenom nježnošću i senzualnošću, te stvara odijela putnika sanjara", piše kuratorica izložbe Silvia Potočki Smiljanić (SofijaSilvia) koja je ujedno i autorica fotografija ženskih modela koje nose kolekciju "ArMOR".

Ona objašnjava da ArMOR u sebi nosi simboliku mnogih putovanja - onu fizičkih premještanja iz mjesta u mjesto koja su ispunila Ivin život u proteklih nekoliko godina, onu mentalnih putovanja koja su sačinjena od želja i snova koja su joj vodilja, puta koji je prešla kako bi stekla znanje i iskustvo koji su omogućili stvaranje ove kolekcije i puta koji je tek pred njom i na koji kreće odjevena u svoja nova odijela.

Iva Kostrenčić 2013. godine diplomirala je modni dizajn na Universita IUAV di Venezia u Italiji 2013. godine. Te je godine bila na šestomjesečnoj praksi u Londonu u studiju Yang Li. Kao dio tima studija Yang Li, radila je na Fashion Weeku u Parizu dva puta, u showroomu studija, u rujnu 2012., te u showroomu i na modnoj reviji, u veljači 2013. Izložba "ArMOR" u organizaciji HDLU-a Istre i MMC-a LUKA ostaje otvorena do 20. listopada. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter