Izložba americkih automobila u Žminju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Žminju se ovog vikenda održava susret ljubitelja americkih vozila. Jednodnevna nedjeljna izložba punog naziva "1.american cars meeting 2010.“ smjestit ce se na parkiralištu Pazinke uz državnu cestu Žminj - Kanfanar, ulaz je besplatan za posjetitelje i izlagace no pod uvjetom da isti izlažu vozila "made in USA", odnosno proizvedena preko "Bare".

Na manifestaciji, izmedu mnogobrojnih americkih limenih ljepotana, biti ce izložen i Chevrolet Camaro iz 1979. godine koji je u fazi restauracije, te Pontiac Fiero iz 1986. godine na cijem ce poklopcu motora majstori airbrusha nacrtati atraktivnu sliku.

Ljubitelji dvokotaca moci ce uživati u impresivnom Harleyevom chopperu iz 80-ih godina prošlog stoljeca koji ce biti posebno istaknut. Osim prezentacije vozila, posjetitelje ocekuje cjelodnevni zabavni program uz rock i country izvodace. Na štandovima uredenima u prepoznatljivom americkom stilu nudit ce se prikladni rekviziti, poput originalnih registracijskih plocica i slicnih sitnica pogodnih za uspomenu, dok ce se za okrjepu servirati originalna americka jela.

Organizirat ce se i dva natjecanja: obaranje ruku, odnosno popularni "braccio di ferro" te bacanje lasa. Najsnažniji, odnosno najprecizniji natjecatelj osvojit ce prigodnu nagradu - bacvicu piva od pet litara. Dodatne informacije o dogadaju dostupne su na Internet stranici www.gte.hr.


Podijeli: Facebook Twiter