Izložba 450 pasa iz Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove ce se subote u Puli prvi put održati nacionalna izložba pasa CAC-HR. Izložba, koju organizira pulsko Kinološko društvo. Održat ce se podno Arene, na parkiralištu Karolina. Zanimljivo je da ce biti nocnog karaktera, zapocet ce u 18 sati i trajati sve do ponoci.

Do današnjeg dana, navela je na konferenciji za novinare Andrea Faggian Matic, na izložbu je prijavljeno više od 450 pasa iz cijele Europe - Francuske, Belgije, Njemacke, Austrije, Italije, Slovenije, Madarske te, naravno, Hrvatske, a gledateljima ce se predstaviti preko 130 razlicitih pasmina.

Organizatori su, kako su istaknuli, posebno ponosni na dolazak renomiranih sudaca iz cijeloga svijeta. Tako ce, primjerice, na izložbi suditi i dva americka suca koji spadaju u sam vrh svjetske sudacke elite kada se radi o terijerima te irski sudac, vrsni strucnjak za ovcarske pasmine.

U sklopu izložbe bit ce organizirana i specijalna izložba za terijere tipa bull te defile istarskih gonica, kojih je, nažalost, prijavljen iznenadujuce mali broj. Oko 22 sata održat ce se prezentacija sportske i radne kinologije u sklopu koje ce uzgajivaci belgijskih ovcara prezentirati vježbe poslušnosti, obrane i napada.


Podijeli: Facebook Twiter