Izletio s ceste, probio ogradu kuće pa se prevrnuo na krov

Hrvoje Pukšec, Tanja Miličić i Mike Downey na pulskoj Portarati (M. ANGELINI)
Hrvoje Pukšec, Tanja Miličić i Mike Downey na pulskoj Portarati (M. ANGELINI)

Samo pukom srećom živu glavu izvukli su vozač i suvozačica Toyote Hilux pulske registracije u nesreći danas poslijepodne na izlazu iz Pule, na državnoj cesti Pula - Rijeka, 500-njak metara prije ulaza u Loboriku.

Naime, iako je policiji oko 18.20 sati dojavljeno da se u Valturskom polju jedno vozilo prevrnulo i zapalilo, pa su na intervenciju upućena dva tima Hitne medicinske pomoći i dva vatrogasna vozila, do zapaljenja srećom nije došlo, a putnici, vozač i suvozačica, sami su uspjeli izaći iz automobila.

Prešao na lijevu stranu

Na mjestu nesreće bili su vidljivi tragovi putanje Toyote koja je na ravnom dijelu ceste u jednom trenutku prešla na lijevu stranu ceste i izletjela na meki teren, probivši pritom ogradu uz obiteljsku kuću na adresi Valtursko polje 204 A, te se prevrnula na krov neposredno uz manje stablo voćke.

- U jednom trenutku sve je u dvorištu bilo puno dima i prašine, a kad sam vidio prizor, mislio sam da nema preživjelih, ispričao nam je vlasnik kuće Željko Virag. - Auto je probio ogradu od ondulata u dužini od nekih petnaestak metara i tu se skopitao u dvorištu, kazao nam je Virag.

Automobil se kretao iz smjera Pule prema Loborici, te, kako nam je kazao Virag, prije izlijetanja nije bilo kontakta Toyote s drugim vozilom.

- Kako mi je rekao sam vozač, automobil ima stražnji pogon, a to je po ovakvim uvjetima na cesti dosta zeznuto. Palo je malo kiše koja nije dugo padala, kotači su pokupili svu prašinu i masnoću s asfalta i zato je auto reagirao tako loše. I vozač i suvozačica su sami izašli iz auta prije nego su došli Hitna i vatrogasci, tako da vatrogasci nisu trebali rezati auto. Žena je bila u vidnom stanju šoka, ali oboje su bili na nogama i, koliko sam uspio vidjeti, nisu imali neke ozbiljnije vanjske ozljede. (Marina VUKŠIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter