Izletio s ceste na izlazu iz Buzeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na državnoj cesti Buzet - Lupoglav, na samom izlazu iz Buzeta, u srijedu oko 11 sati dogodila se prometna nesreca s materijalnom štetom.

Do nesrece je došlo kada je vozac terenca dodge, njemackih registarskih oznaka, upravljajuci iz smjera Buzeta prema Lupoglavu, u lijevom blagom nepreglednom zavoju, zbog neprilagodene brzine na mokrom i kliskom kolniku, izgubio nadzor nad vozilom.



Vozilo je udarilo u zaštitnu metalnu ogradu, i tu se zaustavilo dok se prikolica s oko dva kubika drvne grade otkacila te prevrnula na cesti. U nesreci prema prvim informacijama nema ozlijedenih.

Osim policije, koja je provela ocevid, na mjesto nesrece stigli su i buzetski vatrogasci koji su uklonili drvenu gradu te sajlom odvukli prikolicu s ceste.



Taj je dio državne ceste oko sat vremena bio zatvoren za promet koji se odvijao zaobilazno kroz Sveti Ivan. Na tom zaobilaznom pravcu takoder je bilo problema jer je kamion Plodina, doduše kratkotrajno, zaglavio ispod podvožnjaka.

Ovo je drugo takvo izlijetanje u kratkom roku, kojemu je, tvrde ocevici, kumovao mokar i sklizak kolnik. Prije nekoliko dana na istom je mjestu, 62-godišnjak iz Lužani, upravljajuci teretnim vozilom iveco prema Lupoglavu, takoder izgubio nadzor nad vozilom. Kombi se zanio i prešao u suprotnu kolnicku traku, udario u zaštitnu metalnu ogradu, i prevrnuo na bok.

Zavoj na izlazu iz Buzeta ocito je postao najopasnija dionica državne ceste Buzet - Lupoglav, nakon što je prethodnih godina sanirana dionica kod Bršcaka, a nedavno i kod Ciriteža.


Podijeli: Facebook Twiter