Izlet u blues i rock vode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastupi talijanskog folk rock dua Massima Priviera i Michelea Gazicha te americkog blues majstora Andyja J Foresta bili su uvertira u cetvrto izdanje Vrsar Montraker Live Music Festivala. Topla ljetna vecer, zanimljiva svirka i jedinstven ambijent ucinili su svoje, te je brdašce Montrakera sinoc bilo ispunjeno publikom. Nakon što je prve sezone poceo kao jazz festival, ove je godine orijentiran na rock 70-ih i blues.

Cast da prvi stupe na pozornicu pripala je Privieru i Gazichu, folkrock duu koji u svojim nastupima ispreplice zvuke gitare i violine, a njihovo je vrsarsko gostovanje,ujedno i prvo u Hrvatskoj. Publici su se predstavili uglavnom obradama poznatih izvodaca sedamdesetih i osamdesetih. Poceli su sa "House of the Rising Sun", "Hey Joe" i drugima do finala u kojem su izveli "When the Healing Has Begun" i Armnstongove "What a Wonderful World".

Iako je u programu u drugom dijelu veceri bio najavljen nastup americkog izvodaca Neala Blacka i the Healersa, došlo je do promjene jer Black nije produžio putovnicu, pa nije mogao prijeci granicu. Organizatori su, medutim, našli vrlo dobru zamjenu u americkom glazbeniku Andy J Forestu iz New Orleansa, majstoru na usnoj harmonici i frattoiru ciji repertoar cine blues i rock obrade i autorski materijali.

"Stari macak" Forest je pjevac, svirac, tekstopisac, glumac, cak i slikar, cija jer glazbena karijera pocela još 1980. godine. Nastupao je s pjevacima poput B. B. Kinga, Jamesa Cottona, Otisa Rusha i drugima. Publici u Vrsaru podario je neke od izvedbi pjesama poput "Night Train", "Letter from Hell", "Who Put the Gris Gris on Me".

Foresta na europskim nastupima prati talijanski bend u sastavu Eggy Vezzano na gitari, Luca Tonani na basu i Enrico Santangelo na bubnjevima. Na Montrakeru su napravili izvrsnu atmosferu, a Forest je pokazao da se odlicno snalazi na pozornici i u kontaktu s publikom, ali i s hrvatskim jezikom jer je s pozornice glatko narucio: "Još jedno pivo!" (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter