Izlazi novi album TBF-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pjesma "Mater" odlican je singl s novog albuma splitskog TBF-a, koji se upravo ovih dana treba pojaviti u prodaji pod nazivom "Pistaccio Metallic".

Od osobe bliske bendu, a koja je imala priliku preslušati materijal u Zagrebu, neslužbeno saznajemo da i ostatak albuma odlikuje snaga, kvaliteta i duh najavnog singla te da neuništivi tekstopisac Saša Antic ima tekstova valjda za još 20 albuma.

Antic pojašnjava u tekstu ispod prvog singla "Mater" na YouTubeu: "Svi znate da je ženski lik iz pjesme 'Dogodila se ljubav', koju izvode Lea Dekleva i Mladen iz TBFa-a, porucio jednom anonimnom sreckovicu da za njega ima ljubav za kakvu niste culi. I zaista, nikad niste culi ostatak price.

Naime, u paralelnom svijetu jeftine psihologije i opskurne rap poezije ta ljubav se ostvaruje, oni završe skupa i, kako to obicno biva, cvjeta punih osam godina. Pjesma 'Mater' govori o tome što se dogada upravo sada, nakon osam godina njihove veze".

Ponajbolji domaci sastav prvi je album u svojoj 20-godišnjoj uspješnoj karijeri izdao 1997. godine - "Ping-pong (umjetnost zdravog dira)" - da bi zatim 2000. objavili "Uskladimo toplomjere" pa "Maxon Universal" 2004., "Galeriju Tutnplok" 2007. te lani "Perpetuum Fritule".

Bend cine neuništivi Aleksandar Saša Antic (tekst, vokal, harmonika, skrecevi i sampleovi), pjevac Mladen Badovinac, Luka Barbic (vokal, klavijature, klarinet, usna harmonika, skrecevi i sampleovi) te basist Ognjen Pavlovic, gitarist Nikša Mandalinic i bubnjar Janko Novoselic. (Z. ANGELESKI)


Moja mater te traži...

Kažeš 8 godina ti ne znaci ništa
Kurvo, od sada te gledan kroz nišan
Gubi se droljo, ko te jebe
Misliš da ceš moc dalje bez mostova iza sebe...
Znaš, nekima ce tribat malo više da shvate
Ja ti možda i oprostin, al ne znan za mater...
Moja mater te traži
Zna di radiš i di se kreceš
Moja mater te traži
Zna sva mista di ideš navecer
Moja mater te traži
Zna di živiš, al neš još dugo
Moja mater te traži
Nije uzela lijek, a okrice na jugo


Podijeli: Facebook Twiter