Izlazi li sunce iznad "Drosine"?

Michael Glover i Sead Karaselimović (M. TODORIĆ/CROPIX)
Michael Glover i Sead Karaselimović (M. TODORIĆ/CROPIX)

Bod, ali i igra koju su nogometaši Istre 1961 prezentirali na Parku mladeži bili su, s obzirom na sve izostanke, poput malo sunčanog vremena u ove hladne zimske dane. Dašak topline za one malobrojne smrznute pulske navijače koji su, vremenu usprkos, ipak otputovali u Split, ali i za sve ostale navijače pulskog kluba, kao i za same igrače.

Uostalom, nedavno je trener Igor Pamić rekao da je glavni cilj ovoga proljeća izboriti ostanak u ligi, ali i osigurati stabilnost kluba. Ovo prvo je bilo razumljivo samo po sebi, ovo drugo se, dakako, odnosilo na ne baš zavidnu financijsku situaciju u klubu. Nije tajna da pulski klub već odavno traži novog većinskog vlasnika nakon što je postalo jasno da dosadašnji, ruski poduzetnik Mihail Ščeglov, više ne može sam pokrivati troškove prvoligaškog kluba.

Prošlo je tako "Drosinom" nekoliko zainteresiranih kupaca, došli su, pogledali izloženo i potom nestali. Osim jedne grupe. Predstavnici američke poslovne grupacije Michael Glover i Sead Karaselimović boravili su u Puli u listopadu 2013. godine nakon što prethodno nisu uspjeli kupiti Hajduk, obavili niz razgovora s čelnicima pulskog kluba te s gradonačelnikom Borisom Miletićem i otišli uz poruku da će se javiti. I jesu. Otad su konstantno bili u kontaktu s pulskim klubom, razmjenjivali elektronsku poštu i cijelo vrijeme bili upoznati sa situacijom. I sad su se vratili u Pulu na novu, dojam je, završnu rundu pregovora oko kupovine većinskog paketa dionica pulskog prvoligaša. Iz kluba te informacije drže u strogoj tajnosti, no, kako to već biva, nešto uvijek procuri u javnost. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter