Izlaže pedeset maslinara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dani mladog maslinovog ulja, peti po redu, pocinju u petak u Vodnjanu i trajat ce do nedjelje. Na velikom parkiralištu pored Doma mladih postavljen šator u kojem ce se na 38 štandova predstaviti 50 maslinara s oko 150 uzoraka maslinovog ulja.

Manifestacija okuplja maslinare i uljare s podrucja Jadranske euro-regije s naglaskom na promociji istarskih mladih maslinovih ulja te širenja kulture i vrijednosti naših vrhunskih gastronomskih delicija. Posjetitelji ce imati prilike prisustvovati i brojnim strucnim predavanjima pa je u subotu u 13 sati u Domu mladih na rasporedu predavanje državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josipa Kraljickovica s temom "Predstavljanje Hrvatske poljoprivredne komore". U nedjelju u 12.30 sati slijedi predavanje Marca Oreggie "Hrvatska u medunarodnom maslinarstvu". U suradnji s Gastronomadima cjelodnevno ce se tijekom manifestacije održavati kulinarski show, ujedno i najveci gastronomsko-kulinarski show u Hrvatskoj, gdje ce više od 30 kuhara u tri dana pripremiti preko 50 razlicitih jela.



Zabavni program uz Extralarge band na rasporedu je u subotu u vecernjim satima u Domu mladih. Svih dana sajma poljoprivredna udruga Vodnjan u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveucilišta u Zagrebu od 11 do 15 sati održavat ce prezentaciju strojne pripreme terena za sadnju maslina pod nazivom "Kolekcija i maticni nasad maslina". Kolekcijski nasad ukljucivat ce oko sto sorti razlicitih maslina šire regije, a maticni nasad bit ce baza za dobivanje 40 tisuca planiranih sadnica maslina. Prezentacije ce se održavati iza tvornice Uljanik proizvodnja opreme d.d. - Vodnjan sjever. Sajam ce biti otvoren za sve posjetitelje svakog dana od 11 do 20 sati.

Organizator manifestacije je Grad Vodnjan, a suorganizatori udruga Agroturist iz Vodnjana te poljoprivredna zadruga Vodnjan-Dignano. Manifestacija ce se održati pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesica, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter