Izlaže Dražen Trogrlic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U galerijskom prostoru Zavicajnog muzeja grada Rovinja otvorena je samostalna izložba varaždinskog umjetnika Dražena Trogrlica. Izložba slika pod nazivom "Evokativna moc pamcenja" rezultat je prošlogodišnje nagrade dobivene na Likovnoj koloniji Rovinj, na kojoj se autor predstavio skulpturom.

Trogrlic, docent na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveucilišta u Rijeci, za rovinjsko je predstavljanje izabrao "morske slike". Naime, sve one, a rijec je o petnaestak ulja na platnu, nastale su na temelju skica radenih tijekom jedrenja, na moru.

- Odabrani ciklus pun je optimizma i života, a kroz vizualnu percepciju problematizira prostor i svjetlost, rekao je u svom kracem obracanju publici autor izložbe.

- Evokativna snaga Dražena Trogrlica toliko je intenzivna da ce na svako pitanje o istinitosti prikazanog dati potvrdan odgovor. Posrijedi, dakle, nije slikarska rekonstrukcija odredenog prizora ili motiva, vec ponovno proživljena senzacija, piše Ivana Mance u predgovoru kataloga koji prati izložbu i dodaje da naslikana stvarnost evidentno nije nalik onoj na koju se odnosi premda je na slikama moguce slijediti neke konvencije u prikazivanju morskog pejzaža.

Izložbu je otvorio kustos muzeja Dario Sošic, a publika ce je moci razgledati tijekom rujna.


Podijeli: Facebook Twiter