Izlagao u londonskoj Royal Opera Arcade Gallery


Porečki umjetnik Alex Knapić, koji je poznat prije svega po svojim mozaicima, ovih je dana izlagao dva svoja rada iz posljednje serije u londonskoj Royal Opera Arcade Gallery (Digital EYE I i Digital EYE II).

Kako je napisao Željko Bosanac u prezentaciji ovoga autora "Alex Knapić poznati i već posvema priznati porečki umjetnik stila profiliranog prvenstveno kroz 'mozaiciranje' s materijalima koji nadograđuju mozaiku predodređen kamen, odavno je u svoje radove uveo perfekcionističko preslagivanje i nadasve osvježeno i neplošno 'igranje' s emajliranim staklom, aluminijem, kortenom...

Kako kažu da je slaganje mozaika uvijek nekakva skrivena težnja za pronalaženjem dječjeg/dječačkog u sebi, tako i Alex u svojoj posljednjoj seriji radova - od kojih su dva bila netom izložena u londonskoj Royal Opera Arcade Gallery (Digital EYE I i Digital EYE II) – slaže i preslaguje mladalačke snove inspirirane novootkrivenim i neslućenim vidicima koji su se zaigranom dječarcu s početka osamdesetih godina prošlog stoljeća otkrivale kroz prve ZX Spectrume, tajanstvene sklopove tranzistora, kondenzatora, dioda i prvih oku zavodljivih linija labirinata mikroprocesora".

Alex Knapić rođen je 1970. u Puli. Živi i stvara u Poreču, uglavnom se baveći 3D arhitektonskim vizualizacijama i izradom mozaika. Njegovi mozaici prvenstveno predstavljaju destrukciju pa punu osobnu nadgradnju tradicije korištenja mozaika u ukrašavanju i opremanju kršćanskih sakralnih i reprezentativnih javnih prostora rimskih atrija, kupališta i vila.

Ovaj veliki osobni i umjetnički iskorak toga porečkoga autora pomogli su Odjel za kulturu Istarske županije i Veterani porečkog NK Jadrana i naravno, a kako je naglasio Željko Bosanac, neizostavna mu je podrška i potpora supruga Koraljka. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter