Izlagali mladi od 36 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na vrhu Motovuna, tocnije na Trgu Andrea Antico, održan je u subotu po sedmi put u organizaciji Opcine Motovun i Muzeja grada Pazina slikarski natjecaj za mlade likovne umjetnike "Motovun art".

- Tridesetak je mladih autora na glavnom motovunskom trgu izložilo 40-ak radova koje su stvorili tijekom dana gdje ih je ocjenjivao troclani žiri u sastavu: Lorella Limoncin Toth, Marino Baldini i Fabio Favretto. Prema propozicijama natjecaja, autori su morali biti rodeni nakon 1. sijecnja 1975. godine, a stigli su iz Istre, Rijeke, Trsta i Slovenije, kazao je ravnatelj Muzeja grada Pazina Denis Visintin. Nakon što je strucni žiri pregledao radove uslijedilo je proglašenje najboljih.

Prva nagrada, sedmodnevno gostovanje u apartmanima Portole resorta, koja ukljucuje izložbu, dodijeljena je Tei Tegelj iz Planine u Sloveniji. Poklon-bon Agencije za vjencanje Sandra, što je bila druga nagrada, dobila je Patricia Cunjak iz Rijeke, dok je treca nagrada, turisticko putovanje u režiji agencije Contineo, pripala Mojci Lenardic iz Kopra.

Nagrada Opcine Motovun, izložba u motovunskoj galeriji Pet kula, pripala je Vedranu Šilipetru iz Pule, izložba u tršcanskoj galeriji Studio Conestabo Adriani Šuran iz Poreca, a izložba u pazinskom Spomen domu Bojanu Tankosicu iz Vrsara. Izložbu u Bariju u organizaciji tamošnje umjetnicke udruge Federico II. Eventi motovunskim su radom zaslužili Emil Knapic iz Poreca, Iva Pevalek iz Rijeke i Sara Conestabo iz Trsta.

 Za svoja su djela pohvaljeni najmladi autori susreta Emily i Nathalie Cunjak iz Jurdana, kao i najmlada sudionica susreta - dvogodišnja Klara Krpan iz Višnjana. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter