Izgubili od Samobora i usrecili Grdeline

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvoj cetvrtfinalnoj emisiji glazbenog showa HRT-a "Pjevaj moju pjesmu", u kojem se natjecu hrvatski gradovi - dva po emisiji, Buzet je s jednim bodom razlike izgubio od Samobora i time ispao iz daljnjeg natjecanja. Grad gubitnik emisije dobiva 10.000 kuna za humanitarne projekte, a ovaj je novac ekipa Buzeta namijenila svojim najmladim sumještanima i to za uredenje prostora vrtickog logopeda u Djecjem vrticu "Grdelin".

Glazbeni cetverac; Lana Koncarevic, Josipa Jerkovic, Ivana Majcan i Nenad Kujundžic, prošao je audiciju i probio led nastupom u prvoj emisiji novog glazbenog showa HRT-a "Pjevaj moju pjesmu" krajem rujna kada je vokalno nadjacao ekipu Trogira i svome gradu donio prvu pobjedu. No, u prvoj cetvrtfinalnoj emisiji emitiranoj u nedjelju, bodom razlike izgubio je od Samobora. Glasovi žirija u cijem su sastavu bili Siniša Škarica, Zorica Kondža i Danijela Martinovic, odlucili su o tome tko ispada, a tko ide dalje.

Poput mnogih buzetskih talenta Lana, Josipa, Ivana i Nenad prošli kroz buzetsku udrugu "Mali veliki mikrofon", a voditelj udruge Alan Poropat, koji je koordinirao i ovaj najnoviji projekt, pomalo je nezadovoljan ovakvim rezultatom.



- Kažu da tko gubi ima pravo da se ljuti, no ne radi se o klasicnoj ljutnji, nego o nelogicnostima ocjenjivanja. Svi koji su pratili emisiju mogli su vidjeti da je Buzet savršeno odradio sve svoje glazbene zadatke. Neovisno o tome što su pjevaci Samobora bili vrlo dobri, po mom osobnom mišljenju, Buzet je ipak za nijansu bio bolji.

Nakon emisije dobili smo veliku podršku, brojnih sugradana, prijatelja, glazbenika, ali s obzirom na iskustvo u glazbenim vodama razumijem da nekada stvari ne mogu biti onakve kakvima se realno cine. Usprkos svemu, ne gledamo unazad vec pripremamo nove projekte, izjavio je Poropat.

Buzet, se kaže Poropat predstavio kao grad mladih glazbenih talenata. Pjevaci su pokazali svoju talentiranost i profesionalnost, a u njihovim nastupima podržao ih je i Grad Buzet. Iako su poraženi, sretni su, kažu, što su sa 10.000 kuna mogli pomoci uredenju prostora za vrtickog logopeda.

Ravnateljica Djecjeg vrtica "Grdelin" Silvana Pavletic izjavila je da su joj osjecaji podijeljeni. Žalosna je što su Buzecani ispali iz serijala, a ujedno sretna i zahvalna što su sredstva namijenili vrticu za uredenje kabineta logopeda koji je do sada koristio prostor zbornice.

- Logopedica dolazi dva puta tjedno iz Labina, a njen dolazak financira se sredstvima gradskog proracuna. Postiže izuzetne rezultate kod djece i puno olakšava roditeljima jer ne moraju putovati u Pulu ili Rijeku, kao što su to cinili ranijih godina, rekla je Pavletic.


Podijeli: Facebook Twiter