Izgred u kafiću Time izazvali registrirani ovisnici

Jedan je izgrednik razbio staklo kafića i pritom se lakše ozlijedio (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)
Jedan je izgrednik razbio staklo kafića i pritom se lakše ozlijedio (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

Jedna osoba lakše je ozlijeđena u incidentu koji se dogodio nedjelju oko 4 sata u ugostiteljskom objektu Time na gradskom stadionu Aldo Drosina u Ulici Marsovo polje. Dvojica Puležana stara 35 i 30 godina uhićena su zbog ranjavanja djelatnika objekta, vikanja i prijetnji. Izgrednici su oko 3.20 pokušavali ući u lokal, no djelatnik im zbog sumnje da su pijani nije dozvolio ulazak. Unatoč svemu uspjeli su ući te su uznemirivali goste lokala, a zatim su ponovo izbačeni van.

U tom je trenutku jedan je razbio staklo na ulazu, pri čemu je i sam lakše ozlijeđen, dok je zaštitar zadobio ogrebotine. Dvojac je nakon ozljeđivanja pokušao pobjeći, no spriječila ih je policija.

Kako nam je rekao jedan od vlasnika objekta, nije došlo ni do kakve tučnjave, već je dvojac od 35 i 30 godina gotovo sat vremena uporno pokušavao ući u lokal, što im, po njegovim riječima, redar opravdano nije dozvolio.

- Vidio sam da se nešto događa ispred ulaza, ali je redar držao situaciju pod kontrolom, a mi smo unutra nastavili sa živom svirkom. U jednom trenutku jedan od mladića dohvatio je neku šipku i razbio staklo na ulazu te se ozlijedio, a naš zaštitar je pritom ogreben. Tada je već došla i policija koju smo zvali jer se ova dvojica nisu željela udaljiti i kada su ih vidjeli, rekli su nam da su im već dobro poznati kao problematične osobe i narkomani, objasnio je naš sugovornik.

Upravo je zbog ove informacije zaštitar, koji je došao u doticaj s registriranim narkomanom oboljelim od hepatitisa, potražio pomoć u pulskoj Općoj bolnici, gdje su dovedena i dva izgrednika. Kako doznajemo, tamo je potvrđeno da su obojica bila pod utjecajem teških droga.

- Ne želimo takve stvari u svom kafiću, ovo je prvi ovakav nemio događaj u šest mjeseci otkad radimo. Ne dozvoljavamo ulazak u trenirkama, radnim odijelima i ostaloj neprimjerenoj odjeći, niti ulazak maloljetnicima i osobama koje su u vidno alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem narkotika. Toga se držimo i uvijek ću pozvati policiju ako takve osobe dođu samo u blizinu kafića.

Istina, u našem se baru svira narodna i zabavna glazba, ali to ne znači da ću dozvoliti cirkus, odgovorio je vlasnik. (M. SARDELIN, P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter