Izgradnja rotora na križanju za Zračnu luku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom današnjeg dana počeo je projekt Hrvatskih cesta, uređenje kritičnog raskrižja prema Zračnoj luci Pula. Većinu dana, izvijestili su nas iz Hrvatskih cesta, radilo se na označavanju gradilišta, tek pred kraj dana na lokaciju je stigla "teža" mehanizacija.

Semafori narednog tjedna

Iako je bilo najavljeno da će projekt pratiti otežano prometovanje lokacijom, odnosno naizmjenično prometovanje uz regulaciju semafora, iz Hrvatskih cesta nam navode da će, s obzirom da se gradi kružni tok, semafori biti upotrebljavani samo kada radovi obuhvaćaju postojeće prometne površine i pretpostavlja se da ovog tjedna neće biti stavljeni u funkciju na lokaciji. Tijekom radova izvan sadašnjih prometnica, prometovanje će pratiti "samo" signalizacija znakovima, a sve kako bi se što manje ometao promet na ulazu u grad iz smjera Marčane.

Inače zbog čega će se tom lokacijom prometovati uz regulaciju semafora, za vrijeme izvođenja radova na dionici se predviđa zatvaranje za promet jednog prometnog traka.

Hrvatske ceste odlučile su izgradnjom rotora na ovom izuzetno kritičnom raskrižju, gdje se učestalo događaju prometne nezgode, povećati sigurnost, a kroz projekt će se ukupno rekonstruirati oko 600 metara prometnih površina. Izvođač radova je GP Krk d.d. s Krka, a ugovorena vrijednost radova iznosi 3,99 milijuna kuna (bez PDV-a), dok će nadzor obavljati Učka konzalting d.o.o. iz Pazina, za ugovorena vrijednost usluge u iznosu od 224,67 tisuća kuna. Rok izvođenja radova je četiri mjeseca. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter