Izgradnja retencije u rotoru u Šijani već kasni

Nema radova na velikom kružnom toku u Šijani (D. MEMEDOVIĆ)
Nema radova na velikom kružnom toku u Šijani (D. MEMEDOVIĆ)

Na velikom kružnom toku u Šijani na ulazu u grad izgradnja velike retencije nije započela. Prije tjedan dana, uz tepison za brojne uzvanike iz Hrvatskih voda, Grada Pule i Istarske županije, uz zvučnike i zastave, nakon svega tri godine što je veliki rotor pušten u funkciju, najavljena je 18-mjesečna izgradnja sustava odvodnje gornjeg dijela Šijanskog sliva, odnosno velike retencije unutar kružnog toka koja bi trebala prikupljati sve oborinske vode i polako ih otpuštati u, kapacitetom manji, sustav u Ulici 43. istarske divizije.

Najavljivalo se da će radovi započeti danas, a u međuvremenu, proteklih tjedan dana, biti iskorišteno za postavljanje prometnih znakova nove regulacije prometa kojom će se ukinuti prometovanje unutarnjim trakom rotora, ali i lijevim prometnim trakom prilaza kružnom toku (ulaza/izlaza), kao i odvojka iz smjera Industrijske zone prema Kauflandu. Međutim, niti radova, niti mehanizacije, niti privremene prometne signalizacije uokolo velikog kružnog toka nema.

- Predradnje su i započele prošlog ponedjeljka, 30. studenog, kada je bilo službeno otvaranje radova. Kada će konkretni radovi započeti ovisi o prometnoj regulaciji, a sutra stiže 300-tinjak prometnih znakova koji će se postaviti uokolo i na području. Kada se počne primjenjivati privremena regulacija prometa onda će započeti i intenzivni radovi. Vjerujemo da bi radovi mogli započeti za par dana, početkom narednog tjedna sigurno ako ne i prije, a dok se privremena regulacija ne počne primjenjivati radovi ni ne mogu započeti, rekla nam je glasnogovornica Hrvatskih voda Lidija Barac.

Vrijednost investicije Hrvatskih voda iznosi 35,87 milijuna kuna, a izvođači radova bit će, jer još nisu počeli, buzetska Vodoprivreda i zagrebačka Vodotehnika. Nakon izgradnje retencije Grad namjerava urediti rotor dijelom rješenja pulskog dizajnera Deana Skire. (G. ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter