Izgradnja nove bolnice najveći projekt 2015. godine

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Gradonačelnik Boris Miletić u ponedjeljak se u prostorijama Komunalne palače družio s novinarima u sklopu aktivnosti pod nazivom "Caffe sa sindacom", a na kojemu je s predstavnicima medija razgovarao o odrađenim i aktualnim gradskim projektima.

Obalni kolektor i plinofikacija

Miletić je uvodno napomenuo da će na kraju kalendarske i poslovne godine kratko rezimirati najvažnije gradske projekte koji su odrađeni te kazati nešto o planovima za 2016. godinu.

- U godini koja je još malo iza nas svakako bih kao najznačajniji projekt za naš grad, županiju, ali i šire, izdvojio početak izgradnje nove Opće bolnice Pula. Nakon dugih priprema, radovi svakodnevno napreduju i veseli me što napokon možemo vidjeti i vizure novog objekta, naveo je Miletić.

Kao važne gradske projekte koje su odrađeni u ovoj godini istaknuo je gradnju novog obalnog kolektora koji je preduvjet ostvarivanje želje za povratak Pule moru, a osim čišćeg mora znači puno i za zaštitu pulskih bunara. Zatim je, kao važan projekt, naveo i plinofikaciju i istaknuo da je položeno 182 kilometra plinskih cijevi, a na prirodni plin spojeno je 10.500 domaćinstava i više od 500 poslovnih subjekata.

 - Dovršena je sanacija prometnice Šijana - Peličeti, izgrađena su dva nova kružna toka, a trenutno se rješava i pitanje plavljenja područja oko kružnog toka u Šijani, na čemu sam zahvalan Hrvatskim vodama koje sve to i financiraju, istaknuo je Miletić i dodao kao značajan projekt otvorenje Studentskog doma i restorana koji je odličan primjer kako se može na kvalitetan način riješiti pitanje imovine koja više nije bila perspektivna.

Miletić je podsjetio i da se u ovoj godini obnovila Santorijeva ulica u kojoj je uređena kompletna infrastruktura, izgradilo novo parkiralište na Monvidalu, a s milijun i pol kuna koji su dobiveni iz Fonda za razvoj turizma uredit će se uskoro Hidrobaza. Istaknuo je na kraju da, osim kapitalnih projekata i izgradnje komunalne infrastrukture, svakako treba istaknuti i činjenicu da je Pula ušla u finale izbora za europsku prijestolnicu kulture, da je časopis Forbes Pulu uvrstio u deset najboljih hrvatskih gradova za život i poslovanje, a svjetlosna manifestacija u Areni sačinjena od oko 4.500 posjetitelja uvrstila je naš grad i u Guinnessovu knjigu rekorda. Za kraj je zaključio da je grad još jednom oborio turističke rekordne te će do kraja godine brojiti preko milijun i pol noćenja.

Uređenje Trga kralja Tomislava

Govoreći o planovima za iduću godinu naveo je da Grad planirati ostvariti povećanje prihoda od komunalnog doprinosa, a to se planira uložiti u daljnju izgradnju. U novoj će se godini tako krenuti, naveo je, s prvom fazom uređenja Trga kralja Tomislava na Verudi, krenuti s izradom projektne dokumentacije za gradnju gradskog bazena te početi rješavati imovinsko-pravni odnosi za uređenje kružnog toka na križanju Rizzijeve i Radićeve ulice. Završit će se i uređenje sportskog igrališta u Valdebeku, proširiti zaobilaznica te dodatno proširiti gradska groblja u Puli i Štinjanu.

- Očekuju nas brojni izazovi, ali i bitni kapitalni projekti koji će još podići kvalitetu življenja u gradu, zaključio je gradonačelnik i poželio svima sretne blagdane i još bolju novu godinu.

Nakon službenog dijela upriličen je i tradicionalni prijem za novinare i predstavnike svih medijskih kuća u povodu predstojećih novogodišnjih blagdana. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter