Izgradnja Ipsilona ne smije stati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bolje placati jednu kunu više na tunelu Ucki ili na autocesti nego jednu lipu tamo gdje nema osnove, kazao je saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin na konferenciji za novinare u ponedjeljak, komentirajuci najave tvrtke Bina-Istra da bi se dionica Istarskog ipsilona izmedu Pazina i Ucke mogla naplacivati, iako nije rijec o autocesti.

Upozorio je i da za istarske tvrtke koje sudjeluju u izgradnji Ipsilona slijedi neizvjesnost nakon 1. lipnja 2011., kada se otvaraju nove dionice autoceste od Kanfanara do Umaga i Pazina, te izmedu Stancije Peliceti i Pomera.

- Na Ipsilonu je zaposleno 1.500 ljudi. Bez nastavka njegove gradnje pola istarske operative nece preživjeti. Za cetiri do pet mjeseci više nece biti posla za istarske gradevinske tvrtke. Stoga je nastavak gradnje Ipsilona jedan od najvecih prioriteta za Istru, kazao je Kajin.

Naglasio je da je gradnja autoceste kroz Istru jedna od najvecih investicija u povijesti te regije te da je zbog toga zaživio i jedini stvarni cluster, buduci da su za njenu gradnju angažirane istarske tvrtke.



Kajin nije zaboravio osvrnuti se na stanje u državi, rekavši da su Hrvatskoj trenutno najpotrebniji izbori. - Nekada je na snazi bila diktatura proletarijata, a danas imamo diktaturu korupcije. Nova vlast treba uvesti nove obrasce ponašanja, rekao je.

Naglasio je da je Hrvatska razorena ogromnom javnom potrošnjom, navevši podatak da je državni proracun 2005. iznosio 87,9 milijarde kuna, a sada 122 milijarde. - Odbjegli premijer Sanader najveci je krivac, ali odgovorni su i oni koji su ga okruživali, kazao je Kajin.

Kako je još jednom ponovio svoju ocjenu da je "ova vlast gotovo zlocinacka", novinari su konstatirali da se opet razilazi sa svojim šefom, predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovcicem koji je svojedobno izjavio da Kajin pretjeruje kad vlast naziva zlocinackom. Podsjetili su ga i da Jakovcic nije skrivao dobre odnose sa Sanaderom, na što je Kajin rekao da lokalna vlast mora suradivati s državnom.

- Uvjeren sam da Jakovcic polako dolazi na moje. Istina je da sam se gotovo razišao s nekim ljudima jer su koketirali sa Sanaderovom vlašcu, kazao je Kajin. Upitali smo ga misli li konkretno na Jakovcica, na što nam je odgovorio: - Ne mislim konkretno na njega. Mislim da u svemu treba imati mjeru, a vi mislite što vam je misliti.


Podijeli: Facebook Twiter