Izgradnja igrališta na Valdebeku u završnoj fazi

Već su postavljeni rubnjaci, asfalt i ograda (N. LAZAREVIĆ)
Već su postavljeni rubnjaci, asfalt i ograda (N. LAZAREVIĆ)

Izgradnja multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku u završnoj je fazi te će već u lipnju ove godine građani moći uživati u pregršt sadržaja koji će se nalaziti na novoizgrađenom igralištu površine 10 tisuća metra kvadratnih, navode iz gradske uprave.

Ograđeni prostor za pse

Uz novo boćalište, igralište za košarku, odbojku, badminton i mali nogomet, predviđeno je i uređenje dječjeg igralište s edukativnom stazom ponašanja u prometu, ograđeni prostor za pse, biciklističko pješačka staza, teren i stolovi za stolni tenis te ostala prateća oprema i infrastruktura.

- Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova. U sklopu dosadašnjih radova odrađeni su svi zemljani radovi, položene instalacije, sva podzemna infrastruktura uključujući navodnjavanje, postavljena je javna rasvjeta te ograda igrališta. Također, postavljeni su i rubnjaci pješačke staze i pristupne prometnice, betonirana je većina staze te su odrađeni asfalterski radovi na podlozi igrališta. Nakon što se postavi podloga igrališta montirat će se igrala i ostala oprema multifunkcionalnog igrališta, te će uslijediti završni radovi uređenja zelenila i postavljenje vertikalne i horizontalne signalizacije, kaže pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić.

Mjesto za druženje

Škuflić navodi da će sadržajno prostor biti prilagođen za sve dobne generacije i u potpunosti će zadovoljiti sportsko-rekreacijske afinitete svih korisnika, te će se uz postojeće uređene zelene površine i parkove obnovljene dječjim igralima, dodatno pružiti mjesto za druženje, zabavu i sportske aktivnosti.

Investicija u Valdebeku započela je u listopadu prošle godine i vrijedna je oko 4,5 milijuna kuna, a radove izvodi zajednica ponuditelja Cesta d.o.o. Pula i Croatia Tenis d.o.o. Zagreb. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter