Izgradnja bazena započinje nakon odluke o žalbi

Simulacija bazena u Puli
Simulacija bazena u Puli

Gotovo u zadnji čas, početkom tjedna, stigla je jedna žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave na odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju gradskog bazena u Puli. Kao što smo već i pisali, na natječaju koji je zatvoren sredinom veljače za izvođača je odabrano slovensko trgovačko društvo Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije koji je ponudio da će pulski bazen izgraditi za iznos od 53,5 milijuna kuna. Nakon odabira najpovoljnijeg ponuđača, počeo je teći rok od 15 dana za žalbu i upravo ovih dana žalila se zajednica ponuditelja Presoflex Gradnja iz Požege i TGT Adriatik iz Pule koji su za isti posao ponudili iznos od 53,48 milijuna kuna.

Neodređeni rokovi

Što će se sada dogoditi s projektom izgradnje gradskog bazena, koji je trebao započeti tijekom travnja i trajati deset mjeseci, odnosno biti gotov do kraja siječnja, početka veljače 2018. godine, upitali smo direktora Pula sporta Ivana Glušca.

- Gradnja bazena započinje nakon odluke Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, kratko i jasno odgovorio nam je Glušac ne precizirajući kada bi to moglo biti jer po zakonu komisija ima rok za donošenje odluke o žalbi "30 dana od dana prikupljanja dokumenata".

- U procesu otvorenog postupka javne nabave za izvođenje radova na izgradnji prvog gradskog bazena u Puli, za naručitelja, a to je Pula sport d.o.o., u zakonski određenom vremenu mirovanja pristigla je žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Prema kriteriju najniže cijene u otvorenom postupku javne nabave za izvoditelja radova na izgradnji gradskog bazena u Puli izabrana je tvrtka Kolektor Koling d.o.o. Arkova ulica 43, Idrija, Republika Slovenija. Žalbu kojom se traži poništavanje Odluke o odabiru izvođača radova podnijela je zajednica ponuditelja, odnosno tvrtke Presoflex gradnja d.o.o. Industrijska 13 d, Požega i TGT-Adriatik d.o.o. Zadarska 18, Pula. Ukoliko Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave ustvrdi da je žalba Zajednice ponuditelja pravovaljana, pokrenut će se žalbeni postupak pri Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave. Ukoliko žalba bude odbijena, izgradnja javnog gradskog bazena nastavit će se planiranom dinamikom, naglasio je direktor Glušac. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter