Izgraditi vrtić i razvijati turizam

Goran Hrvatin (D. ŠIŠOVIĆ)
Goran Hrvatin (D. ŠIŠOVIĆ)

S geslom "Skupa moremo čuda" dosadašnji načelnik općine Tinjan Goran Hrvatin kao kandidat SDP-a ulazi u izbornu utrku za drugi načelnički mandat. Najvećim postignućem svog prvog mandata, u kojem je predvodio općinu kojoj je u Općinskom vijeću većinu imala koalicija SDP-a i Nezavisne liste Vlade Ivetića, smatra otplatu zatečenog duga od 7,8 milijuna kuna za izgradnju groblja i cesta u mandatu njegovog prethodnika.

"Općina više nije zadužena, tekući dugovi svedeni su na minimum, i sada možemo slobodnije pristupiti novim kapitalnim projektima", kaže Hrvatin. A ako bude ponovno izabran, prvu polovicu mandata najviše će posla imati s projektima započetima u ovome mandatu. Upravo ovih dana općina Tinjan je na Program ruralnog razvoja kandidirala svoj prioritetni i dugo pripremani projekt izgradnje novog vrtića površine 720 kvadrata za 72 djece, vrijedan 9,5 milijuna kuna, a na odobrenje čeka već kandidirani projekt energetske obnove tinjanske škole (što obuhvaća obnovu krova, fasade, stolarije i elektroinstalacija) vrijedan 2,5 milijuna kuna. Oba bi projekta trebala biti ostvarena do jeseni 2018. godine. U svibnju će početi i treća faza izgradnje javne rasvjete, kojom se svjetlo dovodi do posljednjih 12 neosvijetljenih sela na Tinjanštini. Na odobrenje također čeka i projekt asfaltiranja ceste Milotići-Šurani, a pripremaju se i projekti izgradnje kanalizacije za naselja Tinjan, Muntrilj i Kringa.

Osim ovih kapitalnih infrastrukturnih projekata, u svom novom mandatu Hrvatin će se posvetiti poticanju poljoprivrede i turizma u svojoj općini. Prošle je godine Tinjanština oborila svoj turistički rekord s 55.000 noćenja u stotinjak smještajnih objekata, a ove se godine očekuje čak 70.000 noćenja. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter