Izgradit ćemo dvije nove škole i dva nova vrtića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kandidat za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić na središnjem skupu IDS-a, održanom sinoć u Obrtničkom domu pred cijelim vrhom ove stranke, te brojnim članovima i simpatizerima, predstavio je svoj program za iduće četiri godine. Bila je to prigoda da ponovno predstavi kandidate za svoje zamjenike – Sanju Oplanić i Elija Štifanića, te kandidatkinju za dogradonačelnicu iz talijanske nacionalne manjine Nadiju Dobrilović Štifanić.

Kuća se počinje graditi od temelja

- Kuća se gradi od temelja, pa smo tako prije svega riješili infrastrukturu – u cijelosti je izgrađena obilaznica i obnovljena je naša žila kucavica, državna cesta D75, koja nas spaja s ostalim gradovima na zapadnoj obali Istre. Kanalizacija se dovodi u sva porečka prigradska naselja, pa smo u 15 mjeseci izgradili više kanalizacije nego li je to učinjeno u posljednjih 40 godina. Tu je i 40 kilometara plinovodne mreže, obnovljene su lokalne ceste, uređeno je čak šest gradskih plaža, nanizao je Peršurić i kao svoj tim predstavio potom kandidate s liste za Gradsko vijeće na kojoj je 41 posto žena i 47 posto mladih. Pritom je naglasio novinu – svih 17 kandidata na listi rotirat će se tijekom mandata kako bi svi dobili priliku raditi u vijeću.

Naveo je da je protekle četiri godine imao čast biti dogradonačelnikom i pritom je sudjelovao u realizaciji brojnih projekata. Također, odrađena je i velika priprema za sljedeći mandat, pa su tako s projektima i ostalom dokumentacijom spremni čim se otvori neki natječaj za sredstva iz EU fondova. Kako je Peršurić istaknuo, želja mu je dovršiti započeto kako bi grad sigurnim korakom išao naprijed.

- Mojih sedam točaka za Poreč koji radi i brine o svakom čovjeku su gradnja dva nova vrtića u Dračevcu i Varvarima i dovršetak izgradnje škola u Finidi i Žbandaju, potom gradi se kanalizacija i druga infrastruktura za izjednačavanje komunalnog standarda grada i sela a gradit će se i stanovi za mlade obitelji i deficitarne kadrove. Razvijamo javni prijevoz za bolju povezanost sela s centrom grada, nastavljamo s revitalizacijom starogradske jezgre, odnosno uređujemo rivu, obnavljamo Zavičajni muzej i uvodimo širokopojasni internet, naveo je Peršurić.

Među pet najboljih gradova u Hrvatskoj

Također, dodao je, sufinanciraju dopunsko zdravstveno osiguranje za umirovljenike, šire kapacitet Doma za starije i nemoćne te poboljšavaju standard usluga hitne pomoći, te otvaraju nova radna mjesta i privlače milijardu kuna novih investicija.

- Pokazatelji sve govore - Poreč je u top pet najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj i među najugodnijim mjestima za život. Poznati smo po visokom socijalnom, zdravstvenom i komunalnom standardu, kontinuiranoj brizi o svim generacijama. Poreč je grad u kojem vlada poduzetnički duh i u kojem broj zaposlenih stalno raste. U zadnjih pet godina otvoreno je gotovo 2.000 novih radnih mjesta. Uz sve to i dalje smo grad bez prireza, jedini s pozitivnim prirodnim prirastom i grad u koji se ljudi i dalje useljavaju, poručio je kandidat za prvog čovjeka Poreča.

Tom su se prigodom na IDS-ovom skupu prisutnima obratili aktualni župan Valter Flego i predsjednik IDS-a Boris Miletić koji je  izrazio podršku Porečanima, dodao da se trebaju držati skupa, jer ono što je Istri najviše potrebno jest zajedništvo. (T. KOCIJANČIĆ, snimio:M. PALJUH)



Podijeli: Facebook Twiter