Izgorjelo 10 hektara guste i neprohodne makije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutros u 4.30 sati, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rovinj zaprimili su dojavu o požaru uz cestu Bale-Colone. S vatrom koja je uništila 10 hektara guste i neprohodne makije sve do 13 sati kada je i ugašena borilo se četrdesetak vatrogasaca iz Javne postrojbe Rovinj i  DVD-a Rovinjsko Selo, Bale i Kanfanar uz pomoć sedamnaest vozila. Po riječima zapovjednika JVP Rovinj, Evilijana Gašpića, vatra je u 13 sati stavljena pod kontrolu i ugašena, no zbog vjetra, na terenu će ostati dežurne ekipe.

- Vrlo smo umorni, ali i zadovoljni što je vatra ugašena. Osim što su se ljudi nagutali dima i imaju iritaciju očiju sve je, barem što se tiče ljudstva dobro prošlo, poručio nam je s terena, zapovjednik Gašpić, koji je opovrgnuo naklapanja da je zbog požara došlo do prekida prometne komunikacije iz pravca Bala prema kampu Mon Perin.

- Cesta nije zatvorena i prekid komunikacije ni u jednom trenutku nije doveden u pitanje. S druge strane, djelatnici policije kao i do sada, pomogli su nam kod osiguravanja terena, odnosno naše lakše prohodnosti, pojasnio je Evilijano Gašpić. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter