Izgorjeli u velikoj želji: Poreč - Varaždin 23:26

Previše promašaja - Marko Buvinić postigao je pet golova u porazu (M. MIJOŠEK)
Previše promašaja - Marko Buvinić postigao je pet golova u porazu (M. MIJOŠEK)

Najbliže pobjedi od svih pet odigranih susreta Lige za prvaka bili su rukometaši Poreča danas protiv Varaždina, no nakon neizvjesne, velike i izjednačene borbe bodovi su otputovali put baroknog grada pa je porečki konto nakon prvog kruga i dalje na nuli.

Susret je riješen tek u zadnjih pet minuta, kad su Varaždinci bili hladnijih glava, dok su Porečani izgorjeli od želje za uspjehom.

A dobro je krenulo. Primirili su domaći igru, kontrolirali rezultat, mirno gradili svoju igru i čekali. Imali su "egal" nakon prvog dijela i sve otvoreno, no u nastavku je sve bilo s malo manje siline, taman da protivnik odigra prema svojim željama. Sad će porečkim rukometašima biti puno teže stići do cilja, treba uskočiti u jureći vlak za Europu, ali šanse još uvijek ima.

Već je početak utakmice ukazao na izuzetnu izjednačenost momčadi, a obostrano čvrste obrane na čelu s raspoloženim vratarima pridonijele su relativno malom broju pogodaka. Uz vidljiv grč u igri i dosta grešaka, nudili su kasnije gosti dosta prilika Porečanima za ozbiljnije odvajanje, no Galijot i Thoss promašili su u nekoliko navrata cijeli okvir gola.

I ulazak u drugi dio obilježili su vratari Cvitković i Balent, a nastavilo se uz igru "gol za gol" sve dok gosti nisu spojili u 40. minuti dva uspješna napada (13:15). Čak dva igrača više imali su nakon toga Porečani, no umjesto da preokrenu pustili su upornog Horvata da dvaput poentira. Bilo je očigledno da nešto u tim trenucima nije štimalo u porečkom sistemu. Stavio je tada flastere Saša Ilić na najveće prijetnje, a Ćosić u napadu tri puta pogodio i pri ulasku u zadnjih deset minuta sve je bilo na početku (19:19).

Tri minute do kraja imali su gosti dva razlike, ali i domaćini sedmerac za minimalni zaostatak, no zapucao ga je Rađaković. Zato svoj nije sa suprotne strane Horvat te je dvije minute do kraja bilo više-manje jasno tko će upisati bodove (21:24).

Utakmica 5. kola Premijer lige rukometaša - za prvaka. SRC Veli Jože. Gledatelja 450. Suci: Glavinić i Veraja (oba Metković).

POREČ: Cvitković (13+0), Ćosić 3, Perhat, Thoss 4, Gavrić, Gašparini, Perić 1, Marko, Petrić, Sinožić, Rađaković 1 (1), Buvinić 5 (2), Topić 3, Galijot 6.

VARAŽDIN: Grd, Težak, Melnjak, Jeftić, Horvat 6 (3), Kontrec, Vincek, Sršen 4, Vidaček, Čelić 2, Kuduz 6, Balent (10+0), Mišković 3, Herman 1, Marčec 4, Tokić.

Sedmerci: Poreč 4 (3), Varaždin 3 (3). Isključenja: Poreč 6, Varaždin 12 minuta. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter