Izgorjeli stojadin i garaža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Automobil zastava 101 i krov garaže izgorjeli su u požaru koji je zbog kvara i iskrenja na automobilskom motoru u srijedu u 8.40 sati izbio u Raši, u Ulici Mate Balote. Materijalna šteta procjenjuje se na 25 tisuca kuna, a vatra je progutala i hladnjak, brodski motor, pec, alat te ostalu opremu iz garaže.

Požar je buknuo kada je 78-godišnji Nazif Kekic u garaži pokušavao upaliti svoj stojadin pa je prava sreca u nesreci što se izvukao bez ozljeda. Zahvaljujuci pravodobnoj intervenciji labinskih vatrogasaca, njih trojice, izbjegnuto je širenje vatrene stihije na obiteljske stambene zgrade koje su tik do izgorjelog objekta.

- Auto mi se pri paljenju dvaput ugasio, a kad sam treci put okrenuo kljuc - bum! Eksplozija! Plamen je šibnuo, podigao haubu. Odmah sam izletio van. Uz garažu je drvarnica i sreca da ondje nije uhvatilo. Na vrijeme smo maknuli i kcerkin automobil, parkiran pred garažom, jer je plameni jezik vani dosezao sigurno tri metra, ispricao nam je još šokirani Kekic.

Uzbunjujuci gusti crni dim koji se dizao usred Raše privukao je i susjede iz okolnih ulica.

- K vragu i garaža i auto, samo da se covjek izvukao, komentirala je jedna gospoda cinjenicu da se ova jutarnja drama ipak svela na pretrpljeni šok i žal za izgubljenim "oldtimerom" iz 1977. godine.


Podijeli: Facebook Twiter