Izgorjela vikendica u Pomeru

Izgorjela vikendica nalazi se na predjelu Fontana
Izgorjela vikendica nalazi se na predjelu Fontana

Zasad je nepoznat uzrok požara u kojemu je u noći sa srijede na četvrtak u Pomeru, na adresi Pomer 415, na predjelu Fontana, potpuno izgorjela vikendica u vlasništvu 44-godišnjakinje iz Pomera.

Inspektori protupožarne zaštite PU istarske danas su započeli očevid na objektu, no kako nisu mogli utvrditi uzrok izbijanja vatre, u 12.30 sati očevid je prekinut te su pozvani vještaci iz Centra za kriminalistička istraživanja "Ivan Vučetić" iz Zagreba. Dolazak vještaka očekuje se sutra ujutro.

Dojavu o požaru vikendice, u kojoj nitko nije boravio, pulski su vatrogasci zaprimili u 23.10, a petorica vatrogasaca s dva su ga vozila ugasila u 1 sat. Mještanin koji ih je obavijestio o požaru, a koji je želio ostati anoniman, kazao nam je da je vatru u susjedstvu primijetio nakon što je čuo neku eksploziju.

Điđi Paulišić, koji također živi nedaleko od izgorjele vikendice, veli da su se vatrogasci tijekom noći jedva probili do požarišta jer vozilo nije moglo skrenuti na uski makadamski put što vodi do vikendice. Vlasnica joj je, tvrdi pak on, slovenska državljanka iz Cerklja.

Pred izgorjelom kućicom za odmor, odnosno zidom kojim je ograđena parcela, danas je stajao policajac koji je osiguravao požarište, a od Suzane Sokač iz PU istarske doznajemo da će se vikendica osiguravati sve dok vještaci iz Zagreba ne obave očevid.

Iako je vatra potpuno uništila prizemnicu od 40-ak kvadrata, gliser s motorom marke Mercury koji se nalazi u dvorištu ostao je netaknut.

Većina parcela na kojima su na tom predjelu izgrađene kućice za odmor ograđena je čvrstim ogradama i zidovima, a putovi su toliko uski da je nemoguće mimoilaženje dvaju vozila. Osim toga, u ovom dijelu Pomera nema opskrbe vodom, što bi u slučaju požara većih razmjera prilično otežalo situaciju. (M. KOŠTA, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter