Izgorjela šuma, požar lokaliziran

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar u kojej je izgorjela borova šuma kraj Solina lokaliziran je oko 13 sati, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U gašenju požara sudjelovalo je 240 vatrogasaca sa 60 vozila te pet kanadera, cetiri helikoptera i jedan zracni traktor.

Od ranog jutra gorjela je borova šuma u mjestu Donja Rupotina, izmedu Klisa i Solina. "Vatra se širi prema sjeverozapadu. Od velikog dima ne možemo procijeniti jesu li ugroženi stambeni objekti", izjavio je jutros zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe Felicijo Parcina, dodavši kako ce vatru pokušati usmjeriti prema zapadu."Borimo se da vatra ne prijede prema Kaštelima. Preuranjeno je bilo što reci, pa tako i procijeniti kolika je površina zahvacena požarom", rekao je.

Veliki požar koji je zahvatio borovu šumu u Donjoj Rupotini kraj Solina buknuo je u 6 sati, doznaje se od splitskih vatrogasaca. U gašenju požara koji je zahvatio borovu šumu u mjestu Donja Rupotina sudjeluju županijske i državne snage.

Zbog velikog broja zracnih snaga koje su sudjelovale u gašenju požara na podrucju, upucena je zamolba vlasnici brodica da ne uplovljavaju u Kaštelanski zaljev, osobito na dijelu od Solina do Kaštel Kambelovca kako ne bi ugrozili svoje živote, ali i pilote koji gase požar, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Zbog jakog dima koji se nadvio nad podrucjem Splita i Solina, gradani su jutros upozoreni da sljedecih nekoliko sati izbjegavaju boravak na otvorenom, zatvore prozore te borave u klimatiziranom prostoru.


Podijeli: Facebook Twiter