Izgorjela kuca u Podgacama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je izbio u nedjelju poslijepodne, u cijelosti je izgorjela trošna dvokatnica u selu Podgace na Cicariji, no na srecu nitko nije stradao.

Da je požar izbio u kuci na ulazu u selo, vatrogascima su u 14.20 sati dojavili susjedi. Prvi su sa dva vatrogasna vozila intervenirali clanovi DVD-a Cicarija Lanišce kojima je Vatrogasni dom smješten u Podgacama i svega stotinjak metara udaljen od mjesta izbijanja požara.

Na teren su sa cetiri vatrogasna vozila krenuli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Buzet, a pridružili su im se i clanovi DVD-a Buzet Operativne grupe Roc, no na omanjoj dvokatnici od 70-tak cetvornih metara površine, krov se vec u cijelosti bio urušio, ostali su samo kameni zidovi. Požar je lokaliziran u 15 sati, saznajemo od zamjenika zapovjednika JVP-a Buzet Denisa Prodana. Na intervenciji je sudjelovalo 17 vatrogasaca.

Za sada nije poznat uzrok požara niti je poznato gdje se u trenutku njegova izbijanja nalazio vlasnik koji je u trošnoj dvokatnici živio sam. Ocevici tvrde da je u kuci eksplodirala manja plinska boca. Požar se proširio velikom brzinom buduci su medukatna i krovna konstrukcija bile drvene. (G. C. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter