Izgorjela kamp-kucica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U šumi na podrucju poznatom kao Lamine, vikendaškom i bespravnom izgradenom naselju nedaleko od Kavrana, u noci s nedjelje na ponedjeljak izgorjela je kamp-kucica jednog od tamošnjih privremenih stanara. Od kucice nije ostalo ništa, a jucer se osjecao tek miris paljevine dok su se u pepelu nazirali ostaci konstrukcije, kucanskih aparata i ograde. Žrtava nema.

Na uvidaj je jucer izašla policija koja tek treba utvrditi cija je kucica vlasništvo, uzrok požara i eventualnog pocinitelja ili pocinitelje. Više informacija od policije jucer nismo uspjeli dobiti, a njihovo izvješce ocekujemo danas.

Kako nam kaže jedan od stanara iz obližnjeg naselja, koji je želio ostati anoniman, u nedjelju navecer gledao je televiziju kad je osjetio miris paljevine te vidio vatru nakon što je izašao iz kuce.

- Brzo su stigli susjedi koji su ugasili vatru jer bi se inace plamen proširio na cijelu šumu i na drvenu kucu pored parcele na kojoj je gorjelo. Nažalost, nisu uspjeli spasiti kamp-kucicu jer od nje nije ništa ostalo. Srecom da u obje kucice nije bilo nikoga pa nije bilo stradalih. Treba što prije nešto poduzeti, stalno nam ovdje kradu i pale nešto, nedavno su mi ukrali špine iz kuce. Prije nekoliko mjeseci zapaljena je još jedna vikendica, stalno nešto gori, ne znam tko ima motiv da to pali, rekao je.

Iako se to podrucje nalazi u opcini Marcana, nacelnik Marijan Kostešic navodi da nije dobio dojavu o požaru. Istaknuo je da u vikendicama na potezu Peruški - Kavran boravi oko pet do šest tisuca ljudi pa nije cudno što dolazi do krada, paleža pa i namjernih podmetanja požara. Naveo je da je u istoj noci i u Krnici izgorjela vikendica.

- Sad je kraj sezone i treba svašta ocekivati. Buduci da su vlasnici poceli dobivati rješenja o rušenju, možda je i to jedan od uzroka zašto se pali. Tamošnje zemljište nije gradevinsko, svi znaju da su u bespravno izgradenim objektima, ali to ih ne dira, žive tamo preko ljeta, ostave otpad i kad odu - "brigo moja prijedi na drugoga". Mi cemo u suradnji s Herculaneom pocistiti smece koje su ostavili i vidjeti što dalje, kaže Kostešic.


Podijeli: Facebook Twiter