Izgorjela Cabahia, požari u Podroomu i Premanturi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nocas oko 3 sata pulskim vatrogascima dojavljeno je da gore terase pulskih kafica Cabahia i Podroom. Cabahia je gotovo sasvim izgorjela. Uzrok požara još se utvrduje. Na mjesto dogadaja izašao je inspektor zaštite od požara, izvijestili su iz PU istarske.

Od šefa Javne vatrogasne postroje Pula Klaudija Karlovica doznajemo da su vatrogasci tijekom noci s utorka na srijedu intervenirali cak tri puta, u iznimno kratkom vremenskom razmaku, najprije na dojavu o požaru na podrucju Baredine u Premanturi. Dojava o tom požaru zaprimljena je u 2.50 sati te su onamo upucena najprije tri vozila sa šest vatrogasaca, no na koncu je zbog širenja vatre interveniralo ukupno osam vozila i 22 vatrogasca. U pomoc im je u 3.15 sati pristiglo i 10 vatrogasaca DVD-a Medulin, s cetiri vozila. Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno jakog vjetra te nepristupacnosti terena požar je lokaliziran tek u 6.30 sati. Pritom je izgorjelo dva hektara borove šume i 10 hektara trave i raslinja prema moru.

U meduvremenu, dok su se pulski vatrogasci borili s vatrenom stihijom u Premanturi, u 3.13 sati stigla im je dojava o požaru u pulskom kaficu Podroom u Budicinovoj ulici. Medutim, prije njihova dolaska vlasnik kafica Arsen Brajkovic sam je uspio ugasiti požar koji je buknuo oko šanka. Tada je voditelj intervencije vatrogasaca uocio požar u Širolinoj ulici te su se uputili onamo i vidjeli da gori terasa kafica Cabahia, a požar se proširio i u unutrašnjost kafica. Vatrogasci su najprije iz stana na katu iznad kafica evakuirali stariju žensku osobu, a potom nastavili s gašenjem. Šestorici vatrogasaca koji su se u gašenje Cabahije uputili s tri vozila u pomoc su stigla i cetiri vatrogasca s dva vozila Uljanikove profesionalne vatrogasne postrojbe. Požar u Cabahiji lokaliziran je u 4.10, a ugašen u 5.30 sati, kazao nam je Klaudio Karlovic. (M. SARDELIN/M. KOŠTA; snimio D. ŠTIFANIC)
VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter