Izgorio restoran na ogulinskom jezeru Sabljaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Restoran na ogulinskom jezeru Sabljaci u potpunosti je izgorio u požaru koji je buknuo noćas prije ponoći, no vatra nije zahvatila plinsku postaju. 

Požar je ugašen za tri sata. Nakon dojave u 23.49 sati, vatrogasci su stigli za sedam minuta, ali je požar već bio u razbuktaloj fazi. Policijskim istražiteljima će se u očevidu priključiti i stručnjak za protueksplozijsku i protupožarnu zaštitu, rekao je Hini zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan.

Restoran Sabljaci bio je u sklopu Hrvatskoga olimpijskog centra na Bjelolasici, a čija je glavna zgrada također izgorjela u požaru 2011. godine.

Ovo je veliki udarac turističkoj djelatnosti Grada Ogulina koji se još nije oporavio od gubitka hotela na Bjelolasici koji je izgorio u siječnju 2011. godine, kazao je Hini gradonačelnik Ogulina Jure Turković.

Župan Ivan Vučić, i sam Ogulinac, kazao je sa zgarišta da je to katastrofa i za desetak obitelji čiji su članovi preko noći izgubili radna mjesta, za grad u cjelini, ali i za mnoge pojedince koji su godinama u svojim poljoprivrednim i drugim djelatnostima orijentirani na turizam, jer je jezero Sabljaci važno izletište za ovaj kraj. Restoran je, zajedno s hotelom Jastreb u Begovom Razdolju, bio u sklopu HOC-a Bjelolasica. 

Turković je također kazao da je bio noćas na Sabljacima i osvjedočio se da je bilo nemoguće ugasiti golemu buktinju.

Požar je lokaliziran u 3 sata i trenutno se sanira teren. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter