Izgorio dio praonice Arenaturista na Verudeli


Prema informacijama Županijskog centra 112, srijedu ujutro točno u 5.24 sati zaprimljena je dojava o požaru praonice tvrtke Arenaturist d.d. na Zlatnim stijenama u Puli. Dodaju, međutim, da je Vatrogasni operativni centar Pula već imao tu dojavu.

"Požar su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pula u 8.30 sati, a na samoj intervenciji gašenja ovog požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca i tri vozila. U tijeku je osiguravanje požarišta. Prema prvim informacijama, izgorjela je određena količina inventara na policama, a materijalna šteta na objektu je još u procjeni", glasi službeno izvješće.

Izgorjela čista posteljina

Na samom objektu kojeg smo i mi obišli vidljivih ostataka požara nema. Međutim, snažan miris paljevine širi se poprilično oko praonice. Naišli smo tako na radnice koje su jučer, umjesto na pranju rublja, radile na raščišćavanju požarišta. Do 14 sati dio je već bio čist, ali kako su nam otkrile, čišćenje će sigurno potrajati nekoliko dana. I tijekom našeg boravka, u dijelu zgrade još je tinjalo te su djelatnici nadgledali da se ne bi opet buknulo i požar se nanovo proširio.

"Izgorjela je čista i ispeglana roba, posteljina, ručnici, stolnjaci, sve iz naših turističkih objekata. Užas i velika šteta! Još nam je gore kada znamo da je sve već bilo čisto i spremno za odvoz u objekte, a gledajte onu hrpu, to je prljava roba koja još čeka i koja je 'izbjegla' plamenu. Mogla je ona izgorjeti, a da čista i ispeglana 'preživi'", govore nam djelatnice koje u cijeloj situaciji imaju čak i smisla za šalu.

U službenom priopćenju iz Arenaturista, ponovili su kronologiju događaja, od 5 ujutro, kada je zaprimljena dojava o požaru, do lokaliziranja požara. "Uzrok požara je vjerojatno kratki spoj ili kvar na elektroinstalacijama postrojenja. Nije bilo stradalih i ozljeđenih. Nakon izvršenog policijskog očevida, u tijeku je procjena štete. U međuvremenu, Arenaturist je našao zamjenske kapacitete praonica rublja tako da gosti smještajnih objekata neće osjetiti posljedice ovog nesretnog slučaja", piše u priopćenju. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter