Izgon iz Hrvatske na 10 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica državljana Rumunjske Marius Iulian Brum (21), Dragos Balteanu (22) i Alexandar Mihail (21) u petak su na Opcinskom sudu u Puli proglašeni krivima za seriju provalnih krada koje su lanjskog kolovoza i rujna pocinili u stanovima na raznim adresama u Puli i Rijeci.

Osim zatvorske kazne izrecena im je mjera protjerivanja iz Hrvatske na deset godina te im je produljeno zadržavanje u pritvoru. Prvookrivljeni Marius Iulian Brum osuden je na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, Dragos Baltenau kažnjen je s dvije godine zatvora, a treceokrivljeni Aleksandar Mihail s godinu i pet mjeseci zatvora.

U Puli su mladi Rumunji poceli operirati 22. rujna, kada su Brum i Baltenau provalili u stan Martine Flegar dok ih je Mihail cekao u automobilu. Iz stana su ukrali više zlatnih lancica, privjesaka, naušnica i prstenova. Istoga dana i po istom principu mladi su provalnici ukrali zlatninu i iz stana Županijske državne odvjetnice u Puli Mirijane Jelenic.

U jutarnjim satima 23. rujna lopovi su provalili u stan Puljanke Anke Jugovac kojoj su ukrali zlatni lancic, prsten i 1.000 kuna, a samo pola sata kasnije pokušali su provaliti i u stan Igora Janevskog, ali nisu uspjeli.


Podijeli: Facebook Twiter