Izgledajte mlade u osam koraka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što su starije, žene se cešce služe modnim i kozmetickim trikovima koji ih naizgled cine nekoliko godina mladima. Donosimo osam trikova koji ce vas uciniti mladima uz samo nekoliko magicnih pokreta ružom, sjajilom ili maskarom.

Dužina kose izmedu brade i ramena

Kosa srednje dužine, odnosno do ramena, pristaje apsolutno svima. Bilo da ste visoki ili niski, bez obzira imate li usko ili široko lice, kovrcavu ili ravnu kosu, uvijek cete dobro izgledati s kosom ošišanom do ramena. Dojam možete pojacati ako je zacešljate sa strane, što ce vam provjereno "skinuti" nekoliko godina.



Kriva nijansa ruža cini vas starijom

Još jedan trik u postizanju mladeg izgleda je da u širokom luku izbjegavate smedi ruž. Klonite se i matirajucih ruževa jer oni "ubijaju" prirodnu liniju usana i namecu novu, neprirodniju. Isprobajte kremastije ruževe ili sjajila koji ce usne uciniti mladolikima i punijima.

Koristite kremasta rumenila i sjenila

Starija koža najcešce znaci i suha koža, pa je korištenje kremastih rumenila i sjajila najbolja odluka. Pudrasta rumenila i sjenila uvlace se u pore i bore, dok kremasti proizvodi cine kožu punašnijom i naizgled mladom.



Naglasite oci

Tankom linijom crne olovke ili eyelinera obrubite cijelu gornju i vanjsku polovicu donjeg kapka, a crtu ublažite spužvastim aplikatorom. Uvinute trepavice cine vaše oci uocljivima. Trepavice se mogu uvinuti i nakon nanošenja maskare, samo se prethodno uvjerite da se maskara osušila.

Tanke obrve su out

Kada napunite tridesetu, pazite da obrve ne stanjite previše, jer su potrebni mjeseci kako bi ponovno izrasle. Važno je odrediti kakav vam oblik obrva najviše odgovara i, naravno, koja debljina. Osim toga, pazite da obrve ne budu ni previše razmaknute ni previše približene, nego da prate liniju nosa.



Isprobajte izbjeljivanje zubi

S vremena na vrijeme zubi požute zbog kave, caja ili crvenog vina, cigarete da i ne spominjemo. Na tržištu postoji mnogo proizvoda koji ce vam pomoci da zubima vratite bjelinu. Morate paziti da ne oštetite zubnu caklinu, a ono što svakako morate upamtiti jest da rezultati ne dolaze preko noci. Budite strpljivi i disciplinirani i vaš ce trud biti nagraden.

Ispravite se

Sjetite se svih seksi žena koje poznajete. One stoje uspravno i odišu samopouzdanjem. Ne samo da ce vas ovo uciniti barem pet kila mršavijima, nego ce vas uciniti i pet godina mladima. Vedrina i zadovoljstvo ce vas proljepšati, a cuvaju i mladenacki izgled.



Naspavajte se

Spavanje vraca energiju, pomladuje, održava ljepotu i vitalnost, jaca fizicku i mentalnu snagu, stoga ozbiljno shvatite važnost zdravog spavanja jer dobar san zlata vrijedi. Strucnjaci tvrde da je za kvalitetan odmor potrebno osam sati sna, a bez njega ce vaša koža izgledati staro, suho i ispijeno. Beauty sleep je faza koja se odvija nocu. Kada se mišici i probavni sustav odmaraju, krv brže provodi hranjive tvari do stanica kože lica, smanjuje se hormon stresa, što dovodi do prirodnog sjaja i svježine kože.


Podijeli: Facebook Twiter