Izgled ''zeleno-žutih'' ovisi o Valentinu Stepčiću

Valentino Stepčić (D. MEMEDOVIĆ)
Valentino Stepčić (D. MEMEDOVIĆ)

Vrijeme i turisti učinili su svoje, put je potrajao od ranog jutra do kasnog poslijepodneva, ali nogometaši Istre 1961 uspješno su stigli u svoju dugopoljsku bazu gdje iščekuju večerašnji dvoboj s Hajdukom. Trener Goran Tomić u Split je poveo osamnaest igrača, a sastav koji će večeras izvesti na travnjak najviše će ovisiti o spremnosti aktualnih oporavljenika.

Jedno je pitanje pritom krucijalno, a ono glasi - hoće li igrati Valentino Stepčić? Labinski fantazist protiv Lokomotive je nastupio na poziciji zadnjeg veznog u paru s Goranom Parackim te u jednom od brojnih duela zaradio nezgodan udarac u list zbog kojeg nije trenirao sve do petka. Znajući njegovu važnost za igru Istre 1961, ali i svjestan rizika nedovoljnog oporavka, trener Tomić do posljednjeg trenutka razmatrat će opciju uvrštavanja Stepčića u početnih jedanaest.

Nove kombinacije

Upravo će ta odluka diktirati i odnose u ostatku momčadi. Ovisno o nastupu Stepčića, te poziciji na kojoj će igrati (prednji ili zadnji vezni), odredit će se istureni napadač u izostanku Solomona, odnosno formirati izgled središnjeg trokuta. Pritom je važno znati da je i Dejan Polić, koji slovi za prvi izbor u slučaju da Stepčić ne nastupi ili dobije ofenzivniju ulogu, također osjetio manje zdravstvene poteškoće, iako je normalno trenirao pred polazak. Za svaki slučaj tu je Prelčec kao alternativa, dok Hong nije putovao, kao ni povratnik Mitrevski, te Medić i Burić koji su umjesto odlaska u Split stavljeni na dispoziciju treneru juniora.

Bit će zanimljivo vidjeti i raspored na bočnim pozicijama, posebno na lijevoj strani gdje se povratkom Collinsa u konkurenciju otvaraju nove kombinacije. Čak i u ofenzivnom dijelu, jer Tomić je u najavi utakmice naglasio da mu trebaju igrači koji mogu nešto napraviti na širokom prostoru, kako bi Istra bila opasnija u tranziciji iz primarnog obrambenog bloka. (DAMEO RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter