Izglađeni sporovi oko boćarske dvorane u Pazinu

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Saga oko posjeda nad boćarskom dvoranom u Pazinu zbog koje je u pitanje došlo održavanje Prvenstva Europe u boćanju (PEUB) od 3. do 8. rujna ipak se bliži koncu.

Nedavno potpisanim sporazumom, sadašnji će vlasnik dvorane tvrtka Gavrilović d.o.o. zbog dosadašnjih poteškoća u poslovanju i prekida ugovora o podnajmu dvorane obeštetiti Agenciju V.I.B. Veseljka Buića s kojom se dosad sporila. Gavrilović je kao većinski vlasnik Istracommerce, nekad značajne pazinske tvrtke koja danas nema nijednog zaposlenog, pregovarao s Buićem koji je unajmio dvoranu od Istracommerca još 2006. godine.

- Dogovor je postignut i sporazum potpisan, kaže Buić dodajući da je iz dvorane već iznio dio stvari, ali da će demontažu provizornog ugostiteljskog objekta započeti ovih dana, "čim bude obavljen tehnički dio sporazuma", odnosno kada mu na račun sjedne obeštećenje o čijoj visini nije htio govoriti.

- V.I.B kao najmoprimac i Istracommerce kao najmodavac dijela Boćarske dvorane (ugostiteljski prostor) dogovorili su da V.I.B. oslobodi dvoranu od osoba i stvari. Time su se stekli uvjeti za punu primjenu ugovora o najmu boćarske dvorane i vanjskih terena koji je u svibnju 2012. zaključen između Zajednice sportskih udruga Grada Pazina (ZSUGP) i Istracommerca na neodređeno vrijeme, stoji u gradonačelnikovu odgovoru.

Buić je potvrdio da se sporazumom također odbacuju podignute međusobne sudske tužbe zbog ometanja posjeda između ZSUGP, Agencije V.I.B. i Istracommercea. (Anđelo DAGOSTIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter