Izdavanje fiskalnog računa pametnim telefonom

Pametni telefon kao fiskalna blagajna (B. P.)
Pametni telefon kao fiskalna blagajna (B. P.)

Djelatnice porečke tvrtke Infosit danas su na pulskoj tržnici zakupcima prezentirale prvu mobilnu fiskalnu blagajnu za Android pametne telefone i tablete, koji račune printaju na prijenosnom printeru, toliko malom da se može zakačiti o hlače ili pojas.

Nataša Ravnić Gašparini iz ove tvrtke pojasnila nam je da je cilj prezentacije bio informirati ljude da postoji rješenje i model koji je jednostavan i praktičan te ne ovisi o infrastrukturi tržnice - struji i internetu.

Svi obveznici fiskalizacije koji su iskazali interes za ovu aplikaciju te na papiriću ostavili svoje podatke ušli su u nagradnu igru. Naime, djelatnice tvrtke u podne su izvukle tri sretna dobitnika kojima su darovana tri kompleta s jednogodišnjom licencom za program, instalacijom i printerom.

Inače, FiskalPhone je, kako je pojašnjeno, rješenje koje omogućuje da se računi fiskaliziraju u pokretu, jednostavno i brzo upotrebom Android telefona ili tableta, internet veze i nekog od podržanih printera. Korisniku nisu potrebne dodatne pretplate za internet, stickovi, moduli, ruteri ni kablovi. Ovaj je program pogodan za slobodna zanimanja kao što su frizerke, kozmetičarke, pedikerke, cvjećarnice, veterinari, zlatari i ribari, trgovci na štandovima i sve one koji su stalno u pokretu ili na terenu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter