Izbornik Štimac objavio popis za Škotsku

Igor Štimac objavio popis igrača koji će igrati protiv Škotske (R. Goršić/CROPIX)
Igor Štimac objavio popis igrača koji će igrati protiv Škotske (R. Goršić/CROPIX)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac objavio je danas uži popis igrača na koje računa za kvalifikacijski susret SP-a 2014. sa Škotskom 7. lipnja u Zagrebu.

Na popisu nema Lovre Kalinića, Marina Tomasova, Tina Jedvaja, Maria Maloče, Matea Pavlovića i Šime Vrsaljka, koji su odradili pripreme u Međugorju, ali su otpali za susret sa Škotskom na Maksimiru. Na popisu su ostali mladi dinamovac Alen Halilović i branič Istre Hrvoje Milić, a dvoboj sa Škotskom propustit će zbog kartona Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Dejan Lovren.

Svi igrači koji su bili s reprezentacijom na pripremama u Međugorju, a nisu na ovom popisu, bit će na dispoziciji izborniku Igoru Štimcu za slučaj eventualnih ozljeda tijekom ovog tjedna. Izbornik ih može naknadno pozvati i za prijateljski susret s Portugalom 10. lipnja u Ženevi, za koji će kandidirati i Luka Modrić i Vedran Ćorluka, dok će dio igrača koji su u kadru za Škotsku dobiti poštedu.

Reprezentacija se ponovno okuplja u ponedjeljak u hotelu As, dok će se Stipe Pletikosa pridružiti suigračima dan kasnije zbog klupskih obveza s Rostovom.

VRATARI: Dario Krešić (FC Lokomotiv Moskva), Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco)

BRANIČI: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Hrvoje Milić (NK Istra 1961), Darijo Srna (Šahtar Donjeck); Josip Šimunić (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (PAOK).

VEZNJACI: Ivan Rakitić (Sevilla); Niko Kranjčar (Dynamo Kijev); Mateo Kovačić (Inter); Milan Badelj (Hamburger SV); Arijan Ademi (Dinamo Zagreb); Ognjen Vukojević (Spartak Moskva); Ivo Iličević (Hamburger SV); Alen Halililović (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Vfl Wolfsburg); Jorge Sammir (Dinamo Zagreb).

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Vfl Wolfsburg); Eduardo Da Silva (Šahtar Donjeck), Nikica Jelavić (Everton); Nikola Kalinić (Dnipro). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter