Izbornik Goran Mrđen slaže novu reprezentaciju

Katarina Ježić i Goran Mrđen (M. GAVRAN)
Katarina Ježić i Goran Mrđen (M. GAVRAN)

Glavnina već dobro poznatih lica hrvatske rukometne reprezentacije stigla je premijerno s novim izbornikom Goranom Mrđenom na jednotjedne pripreme u već tradicionalnu bazu, u Umag. Uz novoimenovanog izbornika ima i novih igračkih imena, ponajprije mlađih igračica koje imaju učiti i skupljati igračko iskustvo od starijih suigračica. Inače to je tjedan kada se sve europske reprezentacije okupljaju i započinju s temeljnim pripremama za iskušenja koja ih čekaju.

U cjelovitoj rukometnoj priči, pa niti u ovoj, nije "novi" Goran Mrđen iza kojeg je bogat trenerski klupski, ali i reprezentativni staž. Glavnina igračica koje se trenutačno nalaze na umaškim priprema upoznale su metodologiju rada izbornika u juniorskoj vrsti, a jedno je vrijeme u doba Zdenka Kordija bio njegov prvi suradnik u seniorskoj vrsti. Stoga i poradi svekolike upućenosti u hrvatski ženski rukomet, oko eventualne prilagodbe izbornik ne bi trebao imati niti najmanjih (po)teškoća, što i sam potvrđuje.

– Jako dobro poznajem sve igračice, da li kroz praćenje klupskih aktivnosti ili pak tijekom vođenja juniorske vrste. Dakako da je riječ o razlici između tih dviju selekcija, no zato smo tu kako bi osjetili bilo ove skupine igračica i da iznađemo odgovarajući sustav igre prema vrijednostima postojećeg kadra. Sve je podređeno kvalifikacijskim ispitima protiv Šveđanki u lipnju, jer će ta misija uvelike odrediti naše daljnje planove. Naravno, do toga je puno vremena i zato želimo snimiti aktualno stanje, te kroz naredno razdoblje pratiti svaku igračicu u klupskim akcijama – ističe izbornik Mrđen. - Dosta je naših reprezentativki u inozemnim klubovima, što veseli jer je konkurencija u većini slučajeva jača, a uz to većina njih igra u nekom od europskih kupova. Ostaje nam poželjeti da ih ozljede mimoiđu. Nastojat ću sa svim trenerima gdje igraju reprezentativke ostvariti najprisniju suradnju kako bi i kroz taj segment učinili ono za što neće biti vremena na ovakvim i sličnim okupljanjima. Sve drugo se da dovesti do željene razine, zna li se karakter igračica koje konkuriraju za najbolji sastav. Sada je na meni i mojim suradnicima stvoriti sveopću atmosferu, ponajprije onu radnu, a potom i natjecateljsku. Mislim da bi uspješno mogla zaživjeti simbioza iskustva i mladosti koja je željna afirmacije. Nadam se najboljem, ne sumnjajući da imamo potencijala za znakovitije domete. (M. GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter